ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΜΑΣΤΟΥ


Η Ελληνική Εταιρία Απεικόνισης Μαστού συστάθηκε τον Αύγουστο του 2012 με στόχο την επιστημονική κατάρτιση και εξέλιξη των ακτινολόγων που ασχολούνται με την απεικόνιση του μαστού στη χώρα μας και σκοπό την έγκαιρη και ορθή διάγνωση των παθήσεων του μαστού προς όφελος του προσδόκιμου ζωής των γυναικών που νοσούν από καρκίνο του μαστού αλλά ακόμη και της πλήρους ίασης.

Η εναρκτήρια εκδήλωση της δράσης της «Ελληνικής Εταιρίας Απεικόνισης Μαστού» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, στις 18:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – αίθουσα MC3 – επίπεδο Ν. Σκαλκώτας, όπου θα ανακοινωθούν οι σκοποί και οι τρόποι δράσης της εταιρίας, ενώ με αφορμή την επίσημη έναρξη της υλοποίησης των στόχων της, θα βραβευθούν διακεκριμένες προσωπικότητες του χώρου της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού.


Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση θα βραβευθούν οι:

Ιωάννης Γκαράς, χειρουργός

Enzo Durante, καθηγητής χειρουργικής

Νίκη Αγνάντη, καθηγήτρια παθολογικής ανατομικής

Διονύσης Ραζής, παθολόγος –ογκολόγος

Δημήτρης Σπίγγος, καθηγητής ακτινολογίας

Γιώργος Πάμπουρας, ακτινολόγος

Παναγιώτης Κυπαρισσιάδης, ακτινοθεραπευτής

Alexander Mundinger, καθηγητής ακτινολογίας

Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου «Άλμα Ζωής»


Τα βραβεία θα απονείμουν μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Απεικόνισης Μαστού, οι ειδικοί ακτινοδιαγνωστές, Αθηνά Βούρτση, Σπύρος Λαζάρου, Αρκάδιος Ρουσάκης, Κωνσταντίνος Κουφόπουλος, Αλεξάνδρα Αθανασίου και Κωνσταντίνος Καντζάβελος.


Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα εκτεθούν προς πώληση έργα της εικαστικού Καλλιόπης Οικονομάκου, η οποία φιλοτέχνησε και τα βραβεία των επίτιμων μελών. Μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα διατεθούν στην εταιρία για το κοινωφελές της έργο.

Τη βραδιά θα συντονίσει η κ. Μαρία Τζομπανάκη.
    Στην κορυφή