ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


Τα τμήματα, σύμφωνα με την πρόταση του προέδρου της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αρη Μουσιώνη, θα χωρίζονται σε παθολογικά και χειρουργικά, ενω θα θα τοποθετείται συντονιστής-διευθυντής, ο οποίος θα επιλέγεται σε αυτή τη θέση από τους ομόβαθμους συναδέλφους του.

Την πρόταση ανακοινώσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος σε σύσκεψη που πραγματοποίησε με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων. Ειδικότερα στην 1η ΥΠΕ προτείνεται ο περιορισμός των 705 κλινικών και εργαστηρίων σε 422.

Παράλληλα εξετάζεται και πάλι η συγχώνευση του ΕΟΦ, του ΙΦΕΤ και του ΕΦΕΤ σε έναν φορέα.
Το υπουργείο ξεκίνησε να δέχεται και τις ενστάσεις των φαρμακευτικών εταιριών, ενώ στόχος του υπουργείου παραμένει η αύξηση της χρήσης των γενοσήμων φαρμάκων στα νοσοκομεία στο 50%, όταν σήμερα είναι στο 16%.

Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστος Αηδόνης, μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, με τους Διοικητές των Νοσοκομείων δήλωσε τα εξής:

«Μετά τη μεγάλη επιτυχία της χώρας μας, της κυβέρνησής μας και του Πρωθυπουργού, στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, οφείλουμε όλοι από όποια θέση ευθύνης κι αν βρισκόμαστε να εκμεταλλευτούμε αυτή τη μεγάλη εθνική ευκαιρία και να προχωρήσουμε γρήγορα και αποφασιστικά στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. Στο Υπουργείο μας αυτό πράττουμε.

Τόνισα σήμερα κατά τη συνάντηση των Διοικητών, πως οι συνέργειες μεταξύ των νοσοκομείων αποσκοπούν στον εξορθολογισμό των δαπανών, την καλύτερη εκμετάλλευση του ανθρωπίνου δυναμικού, διοικητικού και ιατρικού και εν τέλει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της Υγείας. Επιπλέον κάνουμε πράξη ουσιαστικές δράσεις πρόληψης, για την καταπολέμηση νοσημάτων που οφείλονται σε κακή διατροφή και ελλιπή σωματική άσκηση, όπως αυτή που εγκαινιάσαμε πριν από μερικές ημέρες, «το ποδήλατο στη ζωή μας». Ο στόχος, για τη βελτίωση του συστήματος Υγείας, δεν είναι μόνο οικονομικός αλλά ταυτόχρονα ποιοτικός και αναπτυξιακός.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, οφείλουν να επιτύχουν τους υψηλούς επιχειρησιακούς στόχους, για να συμβάλλουν στην προάσπιση και βελτίωση της Δημόσιας Υγείας και Οικονομίας της χώρας μας.»









    Στην κορυφή