ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ


"Μετά την πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων Ιουνίου προς τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ ύψους 6,5 εκ. ευρώ, αναστέλλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις." ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ και προσθέτει:

"Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να χρωστά στους συναδέλφους ιατρούς 260 εκατ. € για το 2012 και 1.110 εκατ. € για το 2010 και 2011, ενώ οφείλει και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκ. ευρώ. Τέλος θυμίζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να αποδώσει άμεσα τα δεδουλευμένα των πρώην ταμείων (ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ) όλων των ιατρών για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2011. Παρ' όλα αυτά σε ένδειξη συμπαράστασης στην ελληνική κοινωνία και τους ασφαλισμένους αναστέλλουμε προσωρινά τις κινητοποιήσεις μας.Ζητάμε άμεση έναρξη διαλόγου με τον αρμόδιο αν. υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά, καθώς απ' ότι φαίνεται υλοποιείται το εφιαλτικό σενάριο, για το οποίο έχουμε εδώ και καιρό προειδοποιήσει, περί χρεοκοπίας του ΕΟΠΥΥ !Τι συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

1. Ζητούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πει την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό για την πραγματική χρηματοοικονομική κατάσταση του οργανισμού και να καταλογίσει ευθύνες σε όσους τις έχουν για την χρεοκοπία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου υγείας της χώρας.

2. Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των παλαιών οφειλών ύψους 1100 εκ με αντίστοιχες ποινικές ρήτρες, και νομοθετική ρύθμιση ύπαρξης συμψηφισμού με φορολογικές ή ασφαλιστικές υποχρεώσεις των ιατρών.

3. Αποπληρωμή των νέων οφειλών ύψους 260 εκ. μέχρι και τον Ιούλιο και δέσμευση για τήρηση της ισότιμης και δίκαιης αποπληρωμής των παρόχων εντός 45 ημερών, βάση των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ.

4. Την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 1% του ΑΕΠ και την απευθείας καταβολή των εισφορών υγείας των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς την μεσολάβηση των επιμέρους ταμείων.

5. Παρουσία εκπροσώπου της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ στο ΔΣ του οργανισμού.

6. Πλήρης αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ και επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και των εργασιακών σχέσεων των ιατρών με υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

7. Άμεσα μέτρα περιστολής της αλόγιστης και πέρα από κάθε λογική φαρμακευτικής δαπάνης του οργανισμού, που αποτελεί το 63% του προϋπολογισμού του οργανισμού, σε αντίθεση με την ιατρική που είναι μόλις 1,8%

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ μαζί με τους μεγάλους Ιατρικούς Συλλόγου και όλους τους ιδιωτικούς φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας έχει συγκροτήσει Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας το οποίο θα εξετάσει όλα τα δεδομένα και θα αποφασίσει για μελλοντικές δράσεις, με μοναδικό σκοπό την βιωσιμότητα του ΕΟΠΥΥ , την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και την δυνατότητα οικονομικής επιβίωσης των λειτουργών της υγείας."


    Στην κορυφή