ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Β


Οι ανεπάρκειες των βιταμινών Β μπορεί να παρουσιάζουν ποικίλους βαθμούς σοβαρότητας. Μπορεί να οφείλονται σε πολλές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων της χορτοφαγικής διατροφής ή παθολογιών, όπως ο διαβήτης ή ο αλκοολισμός. Η έλλειψη των βιταμινών αυτών μπορεί να παραμείνει αδιάγνωστη για πολλά χρόνια. Η διάγνωση πολλές φορές προκύπτει τυχαία από την εμφάνιση των επιπλοκών που συνδέονται με αυτή την έλλειψη. Η πρώιμη διάγνωση αποσκοπεί στην πρόληψη των παρενεργειών της ανεπάρκειας και των μακροπρόθεσμων επιπλοκών της.

Ο ρόλος του συμπλέγματος βιταμινών Β στην αντιμετώπιση των διαφόρων κλινικών εκδηλώσεων της ανεπάρκειας, συμπεριλαμβανομένων των νευροπαθειών υποστηρίζεται από πολλές ερευνητικές μελέτες .

Το σύμπλεγμα βιταμινών Β ενδείκνυται για τις ανεπάρκειες βιταμινών που περιλαμβάνουν τη βιταμίνη B1, B6 ή B12 ανάλογα με το σύμπλεγμα που είναι εγκεκριμένο σε κάθε χώρα. Ορισμένα από τα σκευάσματα της Merck Serono που διατίθενται σε συγκεκριμένες χώρες περιέχουν δικλοφενάκη, δεξαμεθαζόνη ή γαβαπεντίνη (σε συνδυασμό με τα συμπλέγματα βιταμινών Β, και ενδείκνυνται επίσης για τον νευροπαθητικό πόνο. Η εταιρεία θα επιδιώξει να λάβει άδεια κυκλοφορίας σε επιπλέον χώρες για παρόμοιες θεραπείες με σύμπλεγμα βιταμινών Β που συνδέονται με πόνο.

Το προιόν που κυκλοφορεί είναι ένα σύμπλεγμα τριών βασικών νευροτροπικών βιταμινών Β, το οποίο εγκρίθηκε για πρώτη φορά στην Αυστρία το 1962 και διατίθεται στο εμπόριο σε διάφορες ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές με διάφορες δοσολογίες, συνθέσεις και ενδείξεις. Σήμερα, διατίθεται στο εμπόριο σε περισσότερες από 70 χώρες παγκοσμίως. Το 2011, περισσότερες από 1,3 δισ. μονάδες συμπλεγμάτων βιταμινών Β της Merck Serono χορηγήθηκαν για έγχυση ή κατάποση παγκοσμίως.

«Η ανεπάρκεια των βιταμινών B1, 6 και 12 και οι συνδεόμενες με αυτή κλινικές εκδηλώσεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών», δήλωσε η Belén Garijo, Επικεφαλής Παγκόσμιων Επιχειρήσεων στη Merck Serono. «Εργαζόμαστε διαρκώς επί 50 έτη για την ανάπτυξη της οικογένειας των συμπλεγμάτων των Βιταμινών Β με ένα πλήθος καινοτόμων συνθέσεων και προϊοντικών επεκτάσεων που πληρούν τις ατομικές ανάγκες των ασθενών μας, συμπεριλαμβανομένων όσων ζουν σε αναδυόμενες χώρες».

Για παράδειγμα, η Merck Serono ανέπτυξε μία σύριγγα διπλού θαλάμου που επιτρέπει καλύτερη διατήρηση και αντοχή του προϊόντος σε ακραίες θερμοκρασίες, οι οποίες μπορεί να παρατηρηθούν σε ορισμένες περιοχές. Η σύριγγα διπλού θαλάμου θα κυκλοφορήσει στη διάρκεια του 2012, μετά από τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο.


    Στην κορυφή