ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ: "Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ"


Συνεχίζεται το αδιέξοδο των προμηθευτών Υγείας και ακόμα και ένα μήνα μετά τις εκλογές και την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καμία λύση και καμία ενέργεια δεν έχουν δρομολογηθεί για τα χρόνια προβλήματα που μαστίζουν τον χώρο προμηθειών Υγείας, επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι προμηθευτών και συνεχίζουν:

"Λίγο πριν το τελεσίδικο «κραχ», τέσσερις είναι οι επιτακτικές προϋποθέσεις για να υπάρχει μια ευκαιρία να σωθεί ο χώρος της Υγείας:

- Εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για τη διασφάλιση της λειτουργίας των Δημόσιων Νοσοκομείων και τη διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου παροχής υπηρεσιών Υγείας

- Άμεση πληρωμή των οφειλών που εκκρεμούν από το 2010, χωρίς καμία περικοπή, έκπτωση ή ομόλογα

- Επίλυση του τεράστιου προβλήματος που δημιουργήθηκε από την ανέντιμη υποχρεωτική ένταξη στο PSI+ των ομολόγων, τα οποία είχαν δοθεί για τα χρέη του 2008 και 2009 αλλά και συγκράτηση της σκληρής στάσης που τηρούν οι τράπεζες απέναντι στις εταιρίες των προμηθευτών Υγείας

- Λήξη της «στάσης πληρωμής» που υιοθετείται και από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία που χρωστούν από το 2008, αλλά και από τα Νοσοκομεία και σχηματισμούς του ΙΚΑ που, «καλυπτόμενα πλέον πίσω από τον ΕΟΠΠΥ», ισχυρίζονται ότι δεν χρωστούν, ενώ έχουν αφήσει απλήρωτους τους προμηθευτές από το 2010"

Οι εκπρόσωποι των προμηθευτών Υγείας, Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστήμων & Υγείας, Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού και Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Υλικών Τεχνητού Νεφρού & σχετικών Υλικών, τονίζουν, «Δεν μπορεί πια η Πολιτεία να θεωρεί δεδομένο ότι οι προμηθευτές θα συνεχίσουμε εσαεί να χρηματοδοτούμε το σύστημα Υγείας, όπως μέχρι πρότινος. Απλούστατα αδυνατούμε, αφού πρώτα το ίδιο το Δημόσιο, με τις καταστροφικές πρακτικές του, μας οδήγησε σε χρεοκοπία. Είναι σαφές ότι, μαζί με τη χρεοκοπία των προμηθευτών, θα καταρρεύσει και το Εθνικό Σύστημα Υγείας από έλλειψη υλικών και υπηρεσιών. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί άμεσα μια βιώσιμη λύση, τόσο για τις απώλειες από το PSI+ όσο και για τα δάνεια των εταιρειών που καλύπτονταν με τα συγκεκριμένα ομόλογα. Η απογοήτευση και η απόγνωσή μας όμως, δυστυχώς, δεν έχουν σταματημό αφού ένα ακόμη χτύπημα ήρθε να προστεθεί στα αμέτρητα που έχουμε δεχθεί, καθώς, από δημοσιογραφικές φήμες, διαδίδονται ‘σενάρια’ για πληρωμή των οφειλών του 2010 ‘τοις μετρητοίς’ αν παρασχεθεί έκπτωση 20% από τους προμηθευτές, ενώ όποιος δεν δεχθεί να δώσει την έκπτωση, θα «τιμωρηθεί» παίρνοντας 30ετή ομόλογα. Για μια ακόμη φορά κανείς από τους ιθύνοντες δεν αναλογίστηκε ότι τα 30ετή ομόλογα ισοδυναμούν με ‘τίποτα’ και κανείς δεν σκέφτηκε άραγε εάν μπορούν οι προμηθευτές να προσφέρουν τέτοια έκπτωση; Οι νέες πολιτικές ηγεσίες οφείλουν να αντιληφθούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για τα σημερινά αδιέξοδα στην Υγεία, αλλά πάνω απ’ όλα για την επίλυση τους και να καλέσουν οι ίδιοι τους φορείς των προμηθευτών σε ένα ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο, ώστε να μην στερηθεί ο Έλληνας πολίτης το πολυτιμότερο αγαθό, την Υγεία».

Σχετικά με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών & Υγείας (Σ.Ε.Π.):

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών & Υγείας, είναι ο μεγαλύτερος και παλαιότερος πανελλαδικός Σύνδεσμος των εταιριών, που διακινούν Επιστημονικά και Ιατροτεχνολογικά προϊόντα (δηλαδή κάθε είδους υγειονομικό υλικό πλην φαρμάκων) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ιδρύθηκε το 1986 και περιλαμβάνει σήμερα 182 μέλη, τα οποία απασχολούν πάνω από 5.000 εργαζομένους.

Περισσότερα στοιχεία στο δικτυακό τόπο του Συνδέσμου: http://www.hellasmes.gr
Τηλ. επικοινωνίας 210 6985 914 -916, e-mail: info@hellasmes.grΣχετικά με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προμηθευτών Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ.):

Ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ. είναι ο μοναδικός πανελλήνιος Σύλλογος των εταιρειών που προμηθεύουν με Εμφυτεύσιμα Ορθοπεδικά Υλικά όλα τα Νοσοκομεία και Κλινικές της χώρας και είναι στη διάθεσή τους όλο το εικοσιτετράωρο για τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά. Ιδρύθηκε το 1995 και αποτελείται από 65 εταιρείες μέλη, οι οποίες απασχολούν περίπου 1.100 εργαζομένους.
Διεύθυνση: Γαμβέτα 6, Αθήνα, e-mail: pasypoy2012@gmail.com
Σχετικά με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προμηθευτών Υλικών Τεχνητού Νεφρού & σχετικών Υλικών (ΠΑΣΠΥΤΕΝ):

O ΠΑΣΠΥΤΕΝ έχει μέλη του εταιρείες που προμηθεύουν όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία και Κλινικές της χώρας με Φίλτρα Τεχνητού Νεφρού, υλικά περιτοναϊκής κάθαρσης και συναφή υλικά.
Τηλ. επικοινωνίας 210 6877 151, e-mail: info@paspyten.gr


    Στην κορυφή