ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ


Ο Σύλλογος Γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση Ατόμων με Νοητική Υστέρηση, «ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ», διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης: Η Διατήρηση της Ποιότητας στην Πορεία του Χρόνου».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρα 10:00.
Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πώς μπορεί να διατηρηθεί η σωστή ποιότητα ζωής στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην πορεία του χρόνου. Το πρόγραμμα της Ημερίδας περιλαμβάνει ομιλίες Ελλήνων και ξένων καταξιωμένων επιστημόνων, πολιτικών και εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) αποτελούν χώρους μόνιμης κατοικίας ατόμων, κυρίως με Νοητική Υστέρηση, τα οποία αδυνατούν να διαβιώσουν αυτόνομα, χωρίς κατάλληλη υποστήριξη από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Στόχος των ΣΥΔ είναι η πρόληψη του ιδρυματισμού των ΑΜΕΑ, προσφέροντάς τους άνετη, ασφαλή, υγιεινή διαμονή και ιατρική μέριμνα.
Παράλληλα παρέχει στα άτομα αυτά διαμονή και ημερήσιο πρόγραμμα που ο καθένας από εμάς ακολουθεί στο σπίτι του, όπως ενδεικτικά, ψώνια, καθαριότητα, μαγείρεμα και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Ο Σύλλογός λειτουργεί ήδη εδώ και ένα χρόνο τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Πέταγμα Ι» με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».


    Στην κορυφή