ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΤΟ ΩΚΚ


Το Πρόγραμμα Εορτασμού του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου 2011) παρουσίασε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Καθηγητής κ. Ιωάννης Λεκάκης σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΩΚΚ. Ο κ. Λεκάκης αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στις δράσεις του Προγράμματος που στόχο έχει την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής περιλαμβάνει δράσεις εντός και εκτός του Ωνασείου. Συγκεκριμένα από τις 20 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011 κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης θα έχει τη δυνατότητα για:

1. Ιατρική επίσκεψη στα Εξωτερικά Ιατρεία και διενέργεια βιοχημικών εξετάσεων με έκπτωση 50%. Το πακέτο των βιοχημικών εξετάσεων περιλαμβάνει (γενική αίματος, σάκχαρο, χοληστερίνη, χοληστερόλη HDL & LDL, τριγλυκερίδια αίματος, προσδιορισμό κρεατινίνης, ουρία αίματος). Επιπρόσθετα γίνεται ηλεκτροκαρδιογράφημα και κλινική εκτίμηση. Το συνολικό κόστος του πακέτου ανέρχεται σε €120 από €242, δηλαδή γίνεται έκπτωση 50%. Σε περίπτωση που ο πολίτης επιθυμεί να υποβληθεί σε ηλεκτροκαρδιογράφημα και κλινική εξέταση θα πρέπει να κλείσει ραντεβού στο τηλέφωνο 210 94 93 933 ώστε προσερχόμενος στα Εξωτερικά Ιατρεία για τις βιοχημικές εξετάσεις να έχει ήδη προγραμματίσει την εξέταση από τον γιατρό για την ίδια ημέρα.

2. Δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων (μέτρηση Heart Score). Στην είσοδο του Νοσοκομείου ο ενδιαφερόμενος πολίτης ή επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα για απολύτως δωρεάν λήψη δημογραφικών στοιχείων, μέτρηση της αρτηριακής πίεσης & της χοληστερόλης καθώς και καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών των ενδιαφερομένων στους οποίους θα δίνονται ενημερωτικά φυλλάδια για την υπέρταση, την χοληστερόλη καθώς και οδηγίες διατροφής. Από τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα προσδιορίζεται ο πιθανός καρδιαγγειακός κίνδυνος σε διάγραμμα με στήλες. Η δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του δεκαημέρου Προληπτικής Ιατρικής (20 – 30 Σεπτεμβρίου 2011) από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:00 έως τις 16:00.

3. Δωρεάν κλινική αξιολόγηση και διενέργεια υπερήχων καρδιάς σε παιδιά μόνο μετά από ραντεβού και για περιορισμένο αριθμό εξετάσεων. Η εξέταση θα προγραμματίζεται μόνο την Τετάρτη 21 & Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 για το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 94 93 933.

4. Το Πρόγραμμα Εορτασμού του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς ολοκληρώνεται με την επίσκεψη Ομάδας Ιατρών Καρδιολόγων & Νοσηλευτών σε Γυμνάσια της Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου & Μοσχάτου όπου οι μαθητές και οι καθηγητές θα ενημερωθούν για την σημασία της πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας θα γίνουν δωρεάν σεμινάρια Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης σε καθηγητές από εκπαιδευμένους ιατρούς και νοσηλευτές στους χώρους του ΩΚΚ.


    Στην κορυφή