ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ 80% ΤΩΝ ΑΙΩΝΟΒΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ


Είναι γνωστό πως οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες, όμως ανάμεσα σε αυτούς που φτάνουν ή ξεπερνούν τα εκατό τους χρόνια μόνο 2 στους 10 είναι άντρες στις ΗΠΑ.

Από τους 53.364 Αμερικανούς 100 ετών και άνω, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% είναι γυναίκες, σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Απογραφικής Υπηρεσίας.

Η Υπηρεσία επισημαίνει πως σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλλεξε από την απογραφή του 2010, οι περισσότεροι από αυτούς που φτάνουν τον ένα αιώνα ζωής είναι πιθανότερο να είναι λευκοί και να ζουν σε αστικά κέντρα στις βόρειες και δυτικές πολιτείες.

"Η αναλογία των γυναικών στον πληθυσμό αυξάνει με την ηλικία, ειδικά ανάμεσα στους ηλικιωμένους, κυρίως λόγω του μεγαλύτερου προσδόκιμου ζωής των γυναικών", επισημαίνουν οι ερευνητές.

"Σε κάθε 100 εκατοντάχρονες γυναίκες αντιστοιχούν 20,7 εκατοντάχρονοι άντρες", προσθέτουν. Αν και το να φτάνει ένας άνθρωπος τα 100 δεν αποτελεί πλέον "πρώτο θέμα" όπως πριν από μερικές δεκαετίες, ο κόσμος πάντα θαυμάζει τους "υπεραιωνόβιους".

Σύμφωνα με το βιβλίο ρεκόρ Γκίνες ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μετά τον θάνατο την περασμένη εβδομάδα της Μπέσι Κούπερ (116 ετών) στην Τζόρτζια, είναι η ηλικίας 115 ετών Ντίνα Μανφρεντίνι μετανάστρια από το Πιεβεπελάτζο της Ιταλίας, η οποία είναι μόλις 15 ημέρες μεγαλύτερη από τον Ιάπωνα Τζιροεμόν Κιμούρα. Βέβαια, η μακροβιότητα έχει και τα αρνητικά της στοιχεία, όπως μεγαλύτερες ιατρικές και συνταξιοδοτικές δαπάνες.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, ο αριθμός εκείνων που ξεπερνούν τα 100 συνεχίζει να αυξάνεται. Το 1980, 32.194 Αμερικανοί είναι γιορτάσει τα 100α τους γενέθλια. Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

Οι εκατοντάχρονοι είναι σχετικά...σπάνιοι στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε σχέση με τις άλλες αναπτυγμένες χώρες.
Υπάρχουν 1,73 εκατοντάχρονοι ανά 10.000 κατοίκους των ΗΠΑ, έναντι 1,92 στη Σουηδία, 2,70 στη Γαλλία και 3,43 στην Ιαπωνία.

Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online
    Στην κορυφή