ΠΙΣ: ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ


Συζήτησε επί δίωρο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.)το θέμα των συγχωνεύσεων των Νοσοκομείων της χώρας με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο και τον Υφυπουργό, κ. Μ. Τιμοσίδη.

Ο Π.Ι.Σ. δήλωσε ότι στο κείμενο που του δόθηκε από το Υπουργείο υπάρχουν σοβαρά λάθη, προχειρότητα σε στοιχεία, τόσο όσον αφορά στις Μ.Ε.Θ. αλλά και σε πολλές άλλες μονάδες Υγείας. Επίσης, επισήμανε λάθη οργάνωσης σε νοσοκομεία αιχμής όπως «Ευαγγελισμός», «Γεν. Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών», «Γεν. Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας», «Ερυθρός Σταυρός», κ.α.

Ο Π.Ι.Σ. επιμένει ότι απαιτείται από το Υπουργείο να εγγυηθεί τη λειτουργία ενός τουλάχιστον νοσοκομείου σε κάθε Νομό πλήρως εξοπλισμένο, στελεχωμένο με υπηρεσίες υγείας Β’ βαθμού. Για τα νοσοκομεία της Α’ και Β’ ΔΥΠΕ Θεσσαλονίκης επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας τεσσάρων κυρίως συγκροτημάτων Πανεπιστημιακών και Νοσοκομειακών μονάδων του Ε.Σ.Υ. Άξονες ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Παπαγεωργίου και Παπανικολάου.

Η μείωση των κλινών προϋποθέτει άριστη οργάνωση, στελέχωση και εξοπλισμό των Νοσοκομειακών μονάδων για να ανταποκρίνονται σε ένα υψηλό επίπεδο περίθαλψης και για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Π.Ι.Σ. ζητά από την Κυβέρνηση την ενίσχυση όλων των μονάδων παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΕΚΑΒ με διπλασιασμό των ιατρών και εδραίωση σύγχρονης εκπαίδευσης και αντίληψης στη λειτουργία του.

Η ηγεσία του Υπουργείου ζήτησε να επαναληφθεί η συνάντηση κατά το άμεσο προσεχές διάστημα. Διαβεβαίωσε τον Π.Ι.Σ. ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη τις προτάσεις του και θα διορθώσει όσα λάθη έχουν γίνει. Επίσης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν Διαβητικά Κέντρα.

Επιπροσθέτως, ο Π.Ι.Σ. ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου να ενημερώνεται έγκαιρα για κάθε θεσμικό μέτρο και τόνισε ότι επιζητά διάλογο ουσίας ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Επίσης, δήλωσε, ότι είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε συγχωνεύσεις και σε οποιεσδήποτε περικοπές για οικονομικούς λόγους που θα είναι σε βάρος των υπηρεσιών υγείας του λαού.


    Στην κορυφή