ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΤΣΙΓΑΡΟ


Δυσάρεστα είναι τα συμπεράσματα μιας αμερικάνικης μελέτης, για όσους καπνίζουν τα πρωινά. Αποτελεί πάγια συνήθεια για τους περισσότερους καπνιστές το πρωινό τσιγάρο, όμως καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν. Σύμφωνα με την έρευνα έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο από τους καπνιστές που το «ανάβουν» αργότερα.

Οι γιατροί που επιμελήθηκαν την έρευνα κατέληξαν πως τα επίπεδα νικοτίνης είναι υψηλότερα σε αυτούς που καπνίζουν το πρωί, με το που ανοίξουν τα μάτια τους. Οι επιστήμονες θέλησαν να μελετήσουν μόνο όσον αφορά το πρωινό τσιγάρο και όχι τη συχνότητα και τη διάρκεια που καπνίζουν.

Συγκεκριμένα συμπέραναν πως όσοι κάπνισαν σε λιγότερο από μια ώρα αφού ξύπνησαν, είχαν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου. Ο επικεφαλής της μελέτης Dr Joshua Muscat, δήλωσε πως « Το πρωινό τσιγάρο αυξάνει τη νικοτίνη στο σώμα του καπνιστή, όπως και άλλες τοξίνες που οφείλονται σε αυτό. Όσοι δεν έχουν υπομονή και καπνίζουν σχεδόν με το που ξυπνήσουν, έχουν διπλάσιες πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου στον πνεύμονα και όχι μόνο».

Τέλος οι γιατροί θεωρούν πως οι «πρωινοί» καπνιστές, έχουν την τάση να καπνίζουν με μεγαλύτερη συχνότητα, στην διάρκεια της ημέρας. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο online περιοδικό «Cancer».

Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online


    Στην κορυφή