ΠΦΣ:Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ


Σχετικά με τα αναγραφόμενα στις εφημερίδες για το μνημόνιο στην υγεία, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε τα εξής :

« Είναι απορίας άξιον πως η κυβέρνηση στοχοποιεί μόνον τον τομέα του Φαρμάκου (στόχος εξοικονόμησης1 δις από 1,1, δις) την στιγμή που η φαρμακευτική δαπάνη αντιπροσωπεύει μόνο το 25 % των συνολικών δαπανών υγείας. Σημειώνουμε ότι από αυτό το 25% , το ήμισυ περίπου αφορά την δημόσια και το υπόλοιπο την ιδιωτική φαρμακευτική δαπάνη.

Επισημαίνουμε ότι ο συνολικός στόχος για δημόσια φαρμακευτική δαπάνη 2,88 δις δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνει τον ΦΠΑ , ο οποίος είναι δημόσιο έσοδο ,\ ούτε και την δαπάνη για φάρμακα μέσω νοσοκομείων και φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, η οποία είναι νοσοκομειακή δαπάνη με βάση τις οδηγίες του ΟΟΣΑ και της EUROSTAT.»


Ο κ. Αμπατζόγλου κατέληξε : «Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση και το υπουργείο προσπαθούν να καταστρέψουν τα φαρμακεία . Είναι βέβαιο ότι θα μας βρουν μαχητικά αντίθετους . Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο την φαρμακευτική περίθαλψη , τον ρόλο μας , την επιστήμη μας και την επιβίωσή μας»


    Στην κορυφή