ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΑΚΡΩΝ


Ο Τούρκος ασθενής στον οποίο είχαν μεταμοσχευθεί την Παρασκευή τέσσερα άκρα έχασε τη μάχη για τη ζωή, μετά από επιπλοκές που παρουσίασε.

Ο Σεφκέτ Τσαβντάρ είχε εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Χατσετεπέ της Άγκυρας αφού νωρίτερα οι γιατροί υποχρεώθηκαν να του αφαιρέσουν όλα τα μεταμοσχευμένα άκρα, αλλά ο οργανισμός του δεν άντεξε και πέθανε το απόγευμα.

"Λυπούμαστε ιδιαίτερα που χάσαμε τον ασθενή παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες 200 γιατρών και νοσοκόμων επί περίπου 90 ώρες", αναφέρει το νοσοκομείο στην ανακοίνωσή του.

Την Κυριακή το νοσομομείο είχε ανακοινώσει ότι οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση ενός ποδιού επειδή το καρδιαγγειακό σύστημα του ασθενή δεν μπορούσε να το υποστηρίξει. Στη συνέχεια όμως παρουσιάστηκαν και νέες επιπλοκές και το επιστημονικό συμβούλιο αποφάσισε να αναστρέψει την επέμβαση, αφαιρώντας και τα υπόλοιπα μέλη, σε μια προσπάθεια να σωθεί ο ασθενής.

Η τετραπλή μεταμόσχευση άκρων ήταν η πρώτη που έγινε σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει με επιτυχία μεταμοσχεύσεις δύο ποδιών ή δύο χεριών σε ασθενείς που ακρωτηριάστηκαν σε ατυχήματα.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει με επιτυχία μεταμοσχεύσεις δύο ποδιών ή δύο χεριών σε ασθενείς που ακρωτηριάστηκαν σε ατυχήματα.

Πηγή Alpha TV

    Στην κορυφή