ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ...


Τα παιδιά που γεννιούνται με τη βοήθεια εξωσωματικής γονιμοποίησης, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών, σύμφωνα με μία νέα έκθεση Βρετανών επιστημόνων.

Η μελέτη του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, σύμφωνα με το BBC, αναφέρει ότι οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν πρόωρη γέννηση (αύξηση κινδύνου κατά 23%), χαμηλό βάρος του νεογνού και εκ γενετής ανωμαλίες, όπως προβλήματα καρδιάς. Πάντως, όπως επισημαίνεται, η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι εξίσου υγιή με τα παιδιά που έχουν συλληφθεί με φυσιολογικό τρόπο.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εξωσωματική γονιμοποίηση και οι άλλες παρεμφερείς τεχνικές επιτρέπουν σε ένα ζευγάρι να ξεπεράσει τα προβλήματα γονιμότητας, καθώς επίσης να αποκτήσει παιδί σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία. Η συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή του επαγγελματικού φορέα των Βρετανών γυναικολόγων-μαιευτήρων αναφέρει επίσης ότι η εξωσωματική γονιμοποίηση διπλασιάζει την πιθανότητα για απόκτηση διδύμων.

Σχεδόν ένας στις τέσσερις τοκετούς μετά από εξωσωματική καταλήγει σε πολλαπλές γεννήσεις (δίδυμα ή περισσότερα παιδιά). Περίπου το 5% των συνολικών παιδιών που γεννιούνται, έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας εκ γενετής, όμως στα παιδιά της εξωσωματικής υπάρχει αυξημένος κίνδυνος κατά το ένα τρίτο περίπου. Από την άλλη, σύμφωνα με την έκθεση, αργότερα στη ζωή, στην ηλικία των 12 ετών, δεν φαίνεται να υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα παιδιά της εξωσωματικής και στα υπόλοιπα, όσον αφορά την ανάπτυξη του εγκεφάλου, τις γλωσσικές ικανότητες ή τη συμπεριφορά τους.

Πηγή Real.gr

    Στην κορυφή