ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 5.000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΣΗ


Η Ελληνική Αντιυπερτασική Εταιρεία στο πλαίσιο της Μεγάλης Καμπάνιας για την Υπέρταση που υλοποιεί με την υποστήριξη της Novartis Hellas «Χάπια όλη την ώρα; Στην Υπέρταση, όχι πια!», υποδέχτηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου περισσότερα από 5.000 άτομα στο ενημερωτικό περίπτερο που είχε τοποθετηθεί στο Εμπ. Κέντρο Avenue.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού και κυρίως των ασθενών για την σημαντικότητα της απλοποίησης της θεραπείας και τα οφέλη που πηγάζουν από αυτή. Οι γιατροί και το εξειδικευμένο προσωπικό της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας από τις 10,00 το πρωί έως τις 16,00 το μεσημέρι απαντούσαν σε ερωτήματα και απορίες πολιτών, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας Μανώλης Αθανάσιος: «Σκοπός της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον υπ’ αριθμό 1 κίνδυνο στις ημέρες μας που δεν είναι άλλος από τα καρδιαγγειακά επεισόδια. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι λιγότερο από 25% των υπερτασικών ασθενών έχει υπό έλεγχο την αρτηριακή του πίεση, πιστεύουμε ότι αυτή η εκστρατεία θα βοηθήσει στην καλύτερη ενημέρωση του κόσμου αλλά και στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Σήμερα έχουμε αρκετά φάρμακα για να ελέγξουμε την πάθηση και επιπλέον έχουμε τη δυνατότητα αρκετά από αυτά να τα έχουμε πλέον σε 1 χάπι, κάτι που αυξάνει τη συμμόρφωση των ασθενών και μειώνει το κόστος. Τώρα μιλάμε για απλοποιημένη και φθηνότερη θεραπεία, αλλά εξίσου, αν όχι και ακόμα περισσότερο, αποτελεσματική» .

Από την πλευρά της Novartis Hellas o κ. Arnout Ploos Van Amstel, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Novartis Hellas, δήλωσε: «Η Υπέρταση παραμένει o Νο1 παράγοντας θνητότητας παγκοσμίως. Το 70% των ασθενών παραμένουν αρρύθμιστοι παρά την πληθώρα φαρμάκων που έχουν οι γιατροί στα χέρια τους. Σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτό οφείλεται στην πολυπλοκότητα των θεραπευτικών σχημάτων για την Υπέρταση, στη κακή συμμόρφωση των ασθενών, στο γεγονός ότι η υπέρταση είναι ασυμπτωματική αλλά και στην άγνοια που υπάρχει για το συγκεκριμένο ζήτημα. Στην Novartis υποστηρίζουμε ενεργά την εκστρατεία της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας αλλά και την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Νοεμβρίου. Για εμάς αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα να επιχειρούμε υπεύθυνα και να ανταποδίδουμε στην κοινωνία, στηρίζοντας πρωτοβουλίες που έχουν ως επίκεντρο τον ασθενή».

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού της εκστρατείας «Χάπια όλη την ώρα; Στην Υπέρταση, όχι πια!», έχει αρχίσει από τις 20 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου. Υποστηρίζεται μέσα από καταχωρήσεις στα ένθετα των μεγαλύτερων σε κυκλοφορία Κυριακάτικων εφημερίδων, web banners στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά sites, ενώ εκτός από τα μέσα Πανελλαδικής εμβέλειας υπάρχει κάλυψη από τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.


    Στην κορυφή