ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΕΛΠΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΚΟΥ


Με αφορμή δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής» στις 18/03/2012 αναφορικά με τoυς κινδύνους που εγκυμονεί η περιοχή του Βοτανικού για τη δημόσια υγεία, η διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επισημαίνει:

Το διεπιστημονικό κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. μεταβαίνει στην περιοχή τρεις φορές την εβδομάδα από τις 14 Ιουλίου 2011 έως και σήμερα. Κατά τις επισκέψεις της κινητής μονάδας στον καταυλισμό από τις 15 Οκτωβρίου 2011 έως τις 15 Ιανουαρίου 2012 έγινε κλινική εξέταση και ενημέρωση των βιβλιαρίων εμβολιασμού σε 135 παιδιά, όπου εντοπίστηκαν οι ελλείψεις εμβολίων σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, ενώ έγινε ηλεκτρονική καταχώρηση και χορηγήθηκαν 222 δόσεις εμβολίων. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 53 παραπομπές κυρίως στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων και στα Δημόσια Νοσοκομεία και στο Κέντρο Ημέρας. Παράλληλα, έγινε κλινική εξέταση σε 185 άτομα. Επίσης, έχουν ληφθεί 31 νέα ψυχοκοινωνικά ιστορικά. Βάσει αυτών παρέχονται μαθήματα αγωγής υγείας, πραγματοποιούνται συναντήσεις και κατ’ιδίαν συζητήσεις με την ψυχολόγο, καθώς επίσης ενθαρρύνονται οι γονείς ως προς την εμβολιαστική διαδικασία.

Για όλες τις παραπάνω δράσεις υπάρχει ηλεκτρονική καταγραφή στο Γρ. Μετακινούμενων Πληθυσμών, Μελέτης και Αντιμετώπισης Trafficking.


    Στην κορυφή