ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ ΣΤΟ 11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Health World 2012


Τις κόκκινες γραμμές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών τόνισε ο Πρόεδρος κος Γ. Πατούλης στο 11ο ετήριο συνέδριο Health World 2012 που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Α.Λυκουρέντζου, και αρκετών βουλευτών του Προέδρου του ΕΕΡ κ. Γ. Γραμματίδη, του Προέδρου του ΣΦΕΕ, κ.Κ.Φρουζή, του κοσμήτορα της ΕΣΔΥ, κ.Ι.Κυριόπουλου, του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ.Κ.Σουλιώτη και του τ. Προεδρου του Πανελληνιου Φαρμακευτικου Συλλόγου κ.Θ. Αμπατζόγλου:

"Η κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, βρίσκεται στα όρια μετακύλισης της οικονομικής κρίσης σε ανθρωπιστική, με συνέπεια να απειλούνται ανθρώπινες ζωές. Χιλιάδες ασφαλισμένοι μένουν χωρίς φάρμακα, συνωστίζονται σε ουρές και λίστες και εξαναγκάζονται να πληρώνουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, από τις λεηλατημένες τσέπες τους".


Αναφερόμενος στα στοιχεία από έρευνα του ΕΟΠΥΥ που αναφέρθηκαν στα πλαίσια του συνεδρίου και δείχνουν διπλασιασμό στις παρακλινικές εξετάσεις τον τελευταίο χρόνο, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι μετά τη απελευθέρωση του Ν39/19 και την ανεξέλεγκτη ίδρυση διαγνωστικών κέντρων από μη γιατρούς, ο κάθε ασφαλισμένος, χωρίς την πρέπουσα κλινική εξέταση του θεράποντος ιατρού, μπορεί να κάνει απεικονιστικές και εργαστηριακές εξετάσεις σε Διαγνωστικά Κέντρα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ

Επίσης σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας του ΕΟΠΥΥ σχετικά με το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και παραπεμπτικογραφίας της ΗΔΙΚΑ, ο κος Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "οι πιστοποιημένοι γιατροί βοηθούν το σύστημα Υγείας χωρίς να επιβαρύνουν τη φαρμακευτική δαπάνη, διότι συμμετέχουν ισότιμα με τους συμβεβλημένουςΈχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι ο καλύτερος τρόπος να μειώσουμε τη φαρμακευτική και τη νοσοκομειακή δαπάνη, είναι να ξεκινήσουμε από τη διατήρηση της υγείας του κάθε πολίτη μέσω της πρόληψης, για την οποία ο ΕΟΠΥΥ ως τώρα δεν έχει κάνει κανένα βήμα".

Τελειώνοντας, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε την αναγκαιότητα προσδιορισμού από την Πολιτεία για το τί σύστημα υγείας θέλουν οι χρήστες και οι πάροχοι Υγείας μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο με τους αρμόδιους φορείς
    Στην κορυφή