ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ PRAKSIS ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ HIV KAI ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ C


Η ΜΚΟ PRAKSIS σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης και το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ θα βρίσκονται μαζί με την Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για HIV της PRAKSIS στο πάρκο Ξαρχάκου από τις 10 Ιανουαρίου έως και τις 15 Φεβρουαρίου 2012 κάθε Τρίτη και Τετάρτη από τις 12.00 – 15.00. Τη δράση υποστηρίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Δημόσιας Υγείας που υλοποιεί η ΜΚΟ PRAKSIS, αλλά και με αφορμή την έξαρση της εξάπλωσης του ιού του HIV στον πληθυσμό των χρηστών ενδοφλέβιων ουσιών, η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης που διαθέτει η PRAKSIS, η οποία είναι στελεχωμένη με γιατρό και κοινωνικό λειτουργό θα ενημερώνει όσους προσέρχονται, για HIV και Ηπατίτιδα C, για τους τρόπους πρόληψης τους, καθώς και αντιμετώπισής τους.

Μετά την αρχική ενημέρωση θα πραγματοποιείται, σε όποιον ενδιαφέρεται, rapid test ηπατίτιδας C και HIV.

Το θεραπευτικό προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και η ομάδα μελών της Επανένταξης θα κάνουν ενημερώσεις και συνεντεύξεις για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των τοξικομανών της περιοχής, ώστε να απευθυνθούν στα προγράμματα απεξάρτησης της Θεσσαλονίκης.


«Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για τον HIV»
Η PRAKSIS υλοποιεί το πρόγραμμα: «Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για τον HIV», το οποίο αφορά στη λειτουργία Κινητής Μονάδας με σκοπό:|

τη συμβουλευτική πριν ή/ και μετά το διαγνωστικό τεστ για τον HIV (pre & post test counseling) και
την πραγματοποίηση του Rapid HIV Test, δωρεάν, ανώνυμα, γρήγορα.
έχοντας ως κεντρικό μήνυμα:
H Κινητή Μονάδα της ΜΚΟ PRAKSIS ταξιδεύει σε διάφορα σημεία της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης και δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να εξεταστεί ανώνυμα και δωρεάν για τον HIV, με την ειδική εξέταση με το σάλιο όπου το αποτέλεσμα βγαίνει σε 20 λεπτά. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να εξεταστεί και στα Πολυϊατρεία της PRAKSIS στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, η PRAKSIS λειτουργεί «Τηλεφωνική Γραμμή Ενημέρωσης» 8001111600 για ζητήματα σχετικά με HIV, Ηπατίτιδα Β, Ηπατίτιδα C.
Η Τηλεφωνική Γραμμή λειτουργεί καθημερινά και απαντάει σε ποικίλα ζητήματα, όπως μεταξύ άλλων σε θέματα πρόληψης, ενημέρωσης για τους τρόπους μετάδοσης, για τη διαδικασία εξέτασης και εμβολιασμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Website: www.praksis.gr


    Στην κορυφή