ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ


Με επείγουσα επιστολή του ο Νομάρχης Ανατ. Αττικής Λ. Κουρής ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρ. Λοβέρδου προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα σοβαρά προβλήματα του Κέντρου Υγείας Καλυβίων, που προκαλούν τις εύλογες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.

Στην επιστολή του ο Νομάρχης Λ. Κουρής τονίζει ότι “παρά τις κατ’ επανάληψη παραστάσεις, γραπτές και προφορικές, και τις διαβεβαιώσεις των κατά καιρούς υπευθύνων τα προβλήματα όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά αντιθέτως αυξάνονται”.

Έτσι, αναφέρει χαρακτηριστικά, όχι μόνον δεν προωθείται η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας που καλύπτει τις ανάγκες 2 Δήμων (Αναβύσσου, Καλυβίων) και 3 Κοινοτήτων (Κουβαρά, Π. Φώκαιας, Σαρωνίδας), που συνενώνονται στο νέο Δήμο Σαρωνικού, αλλά αποδυναμώνεται συνεχώς από τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες που είναι απαραίτητες για την παροχή στοιχειώδους περίθαλψης.

Για τον λόγο αυτό, καταλήγει ο Νομάρχης Λ. Κουρής, είναι αναγκαία η άμεση παρέμβαση του Υπουργού Ανδρ. Λοβέρδου “ώστε να ξεπερασθούν λογικές αδιαφορίας και εφησυχασμού που έχουν οδηγήσει στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση”.


    Στην κορυφή