ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕΥΥΠ


"Με την ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Υγείας, κατανόησα ότι η διαφθορά και η παραοικονομία στο χώρο της Υγείας, ήταν από τις σημαντικότερες αιτίες δημιουργίας του δημόσιου χρέους.

Το Ελεγκτικό Σώμα (ΣΕΥΥΠ) που παρέλαβα, αδυνατούσε να παρέμβει ουσιαστικά σε μεγάλες υποθέσεις που ταλάνιζαν την επικαιρότητα, όπως π.χ. η ελληνική πτυχή της υπόθεσης DEPYU και η υπόθεση SMITH & NEPHEW. Με εντολή μου, ανέλαβαν οι εμπειρότεροι Επιθεωρητές Βλάχος Αθανάσιος και Τανίδης Νικόλαος, να δημιουργήσουν την αναγκαία μεθοδολογία ελέγχου, μέσα από σοβαρούς ελέγχους σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και Λάρισας. Οι έλεγχοι απέδωσαν και για πρώτη φορά επιστράφηκε στο Ελληνικό Δημόσιο το σύνολο της οικονομικής ζημίας." επισήμανε χθες σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε:

"Πληροφορήθηκα με έκπληξη από τον τύπο, πως διώκονται οι εν λόγω Επιθεωρητές, παρ’ ότι ήσαν οι μόνοι που έκαναν άριστα τη δουλειά τους και προσέφεραν μεγάλες υπεραξίες στην προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος.Οι διώξεις αυτές, αντικειμενικά, απομειώνουν την μεθοδολογία που παράχθηκε, συγκαλύπτουν τις υποθέσεις που ερεύνησαν και αποτρέπουν κάθε παρόμοια προσπάθεια.

Καλώ τον Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο να λάβει θέση, αποτρέποντας κάθε δυσμενή υπηρεσιακή εξέλιξη, αποκαθιστώντας τα ικανότατα αυτά στελέχη και την μεθοδολογία τους." καταλήγει ο κ.Λοβέρδος.


    Στην κορυφή