ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 80%


Την εξαίρεση των ατόμων με βαριά αναπηρία από την υποχρέωση πληρωμής των προστίμων που προβλέπονται για την τακτοποίηση αυθαιρέτων πρότεινε σήμερα ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ, με παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που βρίσκεται προς ψήφιση στη Βουλή, ζήτησε συγκεκριμένα την πλήρη απαλλαγή των παραπληγικών, τετραπληγικών και ολικώς τυφλών από την υποχρέωση καταβολής προστίμων του Ν. 4014/11.

Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη έγινε επί της αρχής δεκτή από τον αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Νίκο Σηφουνάκη και αναμένεται να κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση τις επόμενες ημέρες.

Η εν λόγω ρύθμιση κρίθηκε επιβεβλημένη καθώς αφορά πολίτες με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αντικειμενικά ανυπέρβλητες δυσκολίες στην καταβολή των εν λόγω προστίμων. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει, με ανάλογη παρέμβασή του στη Βουλή, στις 25 Αυγούστου 2011, την ανάγκη μείωσης των προβλεπόμενων προστίμων αυθαιρέτων ειδικά για τα άτομα με αναπηρία.


    Στην κορυφή