ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ Η ΤΑΣΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝΗ καλή ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών δεν είναι μόνο ένας αξιόπιστος δείκτης κοινωνικής και υγειονομικής «ευημερίας» μιας χώρας, αλλά αποτελεί, ταυτόχρονα, την πιο βάσιμη και ουσιαστική ελπίδα της χώρας αυτής.

Στην Ελλάδα ο δείκτης αυτός φτάνει σε υψηλά επίπεδα τις τελευταίες δεκαετίες, καθιστώντας τη χώρα μας μια από τις πλέον «ευημερούσες» στην Ευρώπη. «Παραφωνία» σε αυτό αποτελεί η σύγχρονη τάση παχυσαρκίας των Ελληνόπουλων, η οποία ακολουθεί συνεχώς αυξητική πορεία τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα, σε πολύ καλά ποσοστά κυμαίνεται ο εμβολιασμός των παιδιών στη χώρα μας, γεγονός που συνηγορεί στη δημιουργία στέρεων βάσεων για την ανάπτυξη και την ενήλικη ζωή τους.

Αυτά τόνισε σε συνέντευξη τύπου η αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Παιδιάτρων, καθηγήτρια Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαρία Θεοδωρίδου. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διεξαγωγή του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου του Ελληνικού Κολεγίου Παιδιάτρων και της Βασιλικής Εταιρείας Ιατρικής (Royal Society of Medicine) του Ηνωμένου Βασιλείου, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα.

Πηγή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


    Στην κορυφή