ΠΑΝΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/2


Ο Ι.Σ.Α. καλεί τα μέλη του σε 24ωρη πανιατρική απεργία και αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα την Τετάρτη 29-2-2012, "ημέρα ψήφισης από τη Βουλή του Εφαρμοστικού Νόμου, που περιλαμβάνει ακρωτηριαστικές διατάξεις που οδηγούν σε πλήρη ισοπέδωση τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους έλληνες πολίτες." οπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΔΣ του Συλλόγου και προσθέτει:


"Την ίδια ημέρα, Τετάρτη 29-2-2012 ώρα 10:30π.μ. στο ξενοδοχείο President θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση με θέμα τα μέτρα που προβλέπει ο Εφαρμοστικός Νόμος, όπως η υποχρεωτική αναγραφή από τους ιατρούς της δραστικής ουσίας και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Η αποκλειστικού στόχου ακολουθούμενη πολιτική για τη δραστική μείωση των δαπανών υγείας, έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο και θέτει ευθέως πλέον σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.

Η τροϊκανής έμπνευσης υποχρεωτική αναγραφή της δραστικής ουσίας από τους γιατρούς, αρχής γενομένης την 1-3-2012 και η επιλογή από το φαρμακοποιό του φθηνότερου γενόσημου φαρμάκου, ανατρέπει πλήρως τους κανόνες ασφάλειας στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Παράλληλα καταργεί τον επιστημονικό ρόλο του θεράποντος ιατρού, πέραν του ποινικού αδικήματος της αντιποίησης του ιατρικού επαγγέλματος και οδηγεί τους πολίτες να πληρώνουν από τις λεηλατημένες τσέπες τους τα φάρμακα που εμπιστεύονται.

Γενόσημα φάρμακα δοκιμασμένα στη κλινική πράξη, μέσα από μελέτες βιοδιαθεσιμότητας και κλινικής αποτελεσματικότητας, είναι αποδεκτά.

Απορρίπτουμε την με άτακτο τρόπο και χωρίς προηγούμενες κλινικές μελέτες, μαζική εισαγωγή γενόσημων φαρμάκων αμφιβόλου ποιότητας, αποτελεσματικότητας και ασφάλειας, προκειμένου να ικανοποιηθεί ο στόχος της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ως Ι.Σ.Α. ξεκαθαρίζουμε για μία ακόμη φορά τη θέση μας, ότι τασόμεθα υπέρ του εξορθολογισμού της υγειονομικής δαπάνης και της εξοικονόμησης πόρων, αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε μέτρο που υποβαθμίζει ή θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, ούτε θα συμμετέχουμε στην εφαρμογή αποφάσεων που εν δυνάμει ενέχουν στοιχεία αύξησης της νοσηρότητας, ενδεχόμενα και θνησιμότητας."

    Στην κορυφή