ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΦΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), όπως ανακοίνωσε σήμερα, " με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασφαλισμένους αλλά και συνολικά απέναντι στην Ελληνική Κοινωνία, οφείλει να προειδοποιήσει την πολιτεία ότι :

1.- Αστοχίες και λάθη στο δελτίο τιμών φαρμάκων έχουν οδηγήσει σε σημαντικές ελλείψεις σκευασμάτων στην αγορά με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία.

2.- Η ένταξη στον ΕΟΠΥΥ προβληματικών λόγω υπερχρέωσης ταμείων, καθιστά έναν Οργανισμό που ήταν ήδη σε δεινή οικονομικά θέση, περίπου θνησιγενή.

3.- Η αθέτηση για μία ακόμη φορά των δεσμεύσεων της πολιτείας στους φαρμακοποιούς, καθιστά προβληματική τη λειτουργία μεγάλου αριθμού φαρμακείων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εάν οι δεσμεύσεις δεν υλοποιηθούν, δεν απειλείται μόνο ο κλάδος μας με οικονομική καταστροφή, αλλά θα καταρρεύσει όλη η φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα.

Στην εποχή αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης που ταλαιπωρεί σκληρά κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, τα θέματα της υγείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης πρέπει να αντιμετωπίζονται όχι ως λογιστική εγγραφή στις δαπάνες, αλλά ως άμεση και καθοριστική προτεραιότητα.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής παρουσιάζει με επισυναπτόμενο αρχείο τα αποτελέσματα μεγάλης Πανελλήνιας έρευνας για τα κρίσιμα θέματα στον χώρο της υγείας, που ανέθεσε στην εταιρεία ALCO, από όπου προκύπτει ότι οι απόψεις της κοινωνίας είναι σαφείς και αδιαμφισβήτητες."
    Στην κορυφή