ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ 8-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Την προκήρυξη Πανελλαδικής - Πανιατρικής απεργίας στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το Σάββατο η έκτακτη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, η όποια κατέληξε στα εξής:

Απορρίπτει στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΕΟΠΠΥ, ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα Ιατρού και του Ιατρικού έργου.

Καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του απαράδεκτου σχεδίου τους για τον ΕΟΠΥΥ και να επανεξετάσουν συνολικά το σχεδιασμό τους βάσει των προτάσεων της ιατρικής κοινότητας.

Καλεί το σύνολο των γιατρών της χώρας να αντιδράσουν συνολικά και μαχητικά στις διαγραφόμενες εις βάρος τους και εις βάρος της υγείας του λαού, εξελίξεις, οι οποίες υπαγορεύονται από μία απάνθρωπη και ανεδαφική πολιτική για την υγεία στο όνομα της οικονομικής κρίσης.
Εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο να καταρτίσει με εμπειρογνώμονες, πλήρη τεκμηριωμένη και κοστολογημένη πρόταση για Γενική Συλλογική Σύμβαση Ιατρικής Απασχόλησης και Αμοιβών με τον ΕΟΠΠΥ για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) του ελληνικού λαού, σύμφωνα με τις προτάσεις της ιατρικής κοινότητας και να λάβει όλες τις απαιτούμενες αποφάσεις σε άμεση συνεργασία με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων.

Επίσης η Γενική Συνέλευση ψήφισε:

Την ενεργοποίηση προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου που παραδίδει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε εξωϊατρικές επιχειρήσεις, διότι προσβάλλει το συνταγματικό δικαίωμα της προστασίας της υγείας (Σύνταγμα της Ελλάδος, Άρθρο 5, παρ. 5 και 21).
Την υποβολή αγωγών σε Προέδρους – Διοικητές Ασφαλιστικών Οργανισμών, για τη μη εμπρόθεσμη εξόφληση των οφειλών τους στους γιατρούς, με την συνδρομή των Ιατρικών Συλλόγων και του Π.Ι.Σ.
Την υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου που διαπομπεύει δημοσίως τον Ιατρικό Κλάδο, χωρίς τελεσίδικες αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Την έκφραση άμεσης στήριξης προς τους Νοσοκομειακούς Ιατρούς και στις πρόσφατες αποφάσεις που έλαβε το Γενικό Συμβούλιο και η εκτελεστική γραμματεία της ΟΕΝΓΕ.


    Στην κορυφή