ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΣΤΕΝΤ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Στεντς με φαρμακευτική ουσία στην τιμή των 1.500 ευρώ, όταν η τιμή του παρατηρητηρίου τιμών είναι μόλις 1.000 ευρώ προμηθευόταν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το θέμα αποκάλυψαν έλεγχοι του υπουργείου Υγείας, ενώ σήμερα μετέβησαν επιθεωρητές Υγείας, προκειμένου να αποδοθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες. Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι τα ευρήματα του ελέγχου θα παραπεμφθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Επίσης σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων, ανακοίνωσε πως με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις, θα δίνεται απόλυτη ελευθερία στους επιθεωρητές της Υγείας (ΣΕΥΥΠ).

Τα παραπάνω ανέφερε κατά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τους διοικητές των νοσοκομείων, ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως οι ακτινολόγοι του ΕΣΥ δικαιούνται συνολικά το χρόνο 174 ημέρες άδειας." Αυτά δεν μπορούν να συνεχιστούν και ούτε μπορούν μετά οι γιατροί να έχουν ως αίτημα τις προσλήψεις γιατρών», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ακόμα ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα στείλει στον εισαγγελέα όλες τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν κάνει οι επιθεωρητές υγείας στα νοσοκομείο δημιουργώντας κανάλι επικοινωνίας με τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Ανέφερε ακόμη πως το υπουργείο εξετάζει τη δυνατότητα συνεργασίας των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Υπάρχει είπε σχετικός νόμος, που ψηφίστηκε επί υπουργίας Αλέκου Παπαδόπουλου και θα διερευνηθεί η δυνατότητα επικαιροποίησής του.

Τέλος ανακοίνωσε πως την Ιη Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων.


    Στην κορυφή