ΠΑΝ-ΑΝΑΠΗΡΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


Η κραυγή αγωνίας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, για την φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό, θα ακουστεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί στην πλατεία Ομόνοιας, στην Παν - αναπηρική Πανελλήνια Συγκέντρωση που διοργανώνει η Ε.Σ.Α.μεΑ.

Σε αυτό τον αγώνα, επισημαίνει η Συνομοσπονδία, "καλούνται όλα τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες, οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης, οι νοσηλευτές που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας, κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται ότι η εγκατάλειψη των πιο οικονομικά αδύναμων πολιτών σημαίνει πολιτισμική υποβάθμιση και κοινωνικό εξευτελισμό για τη χώρα μας, τα ΜΜΕ που θα στείλουν την κραυγή των αποκλεισμένων σε όλη τη χώρα.

Καλούνται όλοι να στηρίξουν το πλαίσιο των αιτημάτων της αναπηρικής οικογένειας:

- Κατάργηση του νέου ΚΕΒΑ που σχεδιάστηκε στη λογική της μείωσης των πραγματικά αναπήρων, με σκοπό τη μείωση των κοινωνικών και προνοιακών παροχών και σχεδιασμός ενός Κανονισμού, ο οποίος θα αποδίδει με επιστημονικό τρόπο τα ποσοστά αναπηρίας και θα σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα της αναπηρίας.

-Τροποποίηση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ο οποίος θα εγγυάται τη δωρεάν πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε κάθε σύγχρονη φαρμακευτική - θεραπευτική αγωγή, σε θεραπευτικά μέσα τεχνικά βοηθήματα τεχνικά μέσα υγείας σε κάθε θεραπευτική πράξη που κρίνεται αναγκαία για την ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνική ζωή της χώρας.

-Ολοκλήρωση των διαδικασιών τοποθέτησης των επιτυχόντων του ν. 2643/98 για το διορισμό τους και άμεσος διορισμός των επιτυχόντων ΑμεΑ που έχουν εδώ και μήνες παραλάβει τις αποφάσεις τοποθέτησής τους.

-Εξαίρεση όλων των ατόμων με αναπηρία και των γονέων τους από τις περικοπές των συντάξεων τους. Καμία μείωση σύνταξης σε άτομο με αναπηρία και γονέα κηδεμόνα ατόμων με αναπηρία.

-Καθολική εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία από σκληρά έως επαχθή μέτρα, όπως το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτου και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

-Σχεδιασμός φορολογικών και οικονομικών μέτρων με γνώμονα την προστασία των πενιχρών εισοδημάτων των ατόμων με αναπηρία. Καθορισμός ύψους αφορολόγητου εισοδήματος ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη του το πρόσθετο κόστος που πηγάζει από την κάλυψη των αναγκών κάθε αναπηρίας.

-Διασφάλιση της χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων με συγκεκριμένες προβλέψεις για την επόμενη τετραετία".


    Στην κορυφή