ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS: "ΜΗΔΕΝΙΖΟΥΜΕ...ΤΙΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ"


To ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., στο πλαίσιο της συνεχούς εκστρατείας πρόληψης για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) και το HIV/AIDS, πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων με αποκορύφωμα την 1η Δεκέμβρη και κεντρικό μήνυμα «Μηδενίζουμε…τις νέες μολύνσεις, τους θανάτους, τις διακρίσεις».

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δρώμενα σε πολυσύχναστους χώρους του Δήμου Αθηναίων με ομάδες – στόχους τους νέους και όσους επιλέγουν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με άτομα του ιδίου φύλου. Ειδικότερα, η διεπιστημονική ομάδα ενημέρωσης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. θα επισκεφθεί επιλεγμένα μπαρ και καφέ και θα επιμεληθεί τη διανομή προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού (φυλλάδια για το AIDS, τις ηπατίτιδες, την φυματίωση, σε ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά).

Επίσης, την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του ΑΙDS, το ΚΕΕΛΠΝΟ θα βρίσκεται, με ειδικά διαμορφωμένο stand στον πολυχώρο ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος θα φιλοξενήσει το 4ο φεστιβάλ εικαστικών καλλιτεχνών Bazaarts Exclusive.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί συναυλία από καλλιτέχνες όπως η Πηνελόπη Αναστασοπούλου με την μπάντα της Mamacita on fire, ο Μηδενιστής και οι Soul Mates, οι οποίοι προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να μεταδώσουν το φετινό μήνυμα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του ιού. ΄Αλλωστε, την ημέρα των εγκαινίων του φεστιβάλ, που συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, θα εκτεθούν έργα εικαστικών καλλιτεχνών με θέμα αφιερωμένο στην 1η Δεκέμβρη. Αξίζει να επισημανθεί ότι μεγάλο μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα διατεθεί στην έρευνα και την καταπολέμηση του ιού.

Το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στο Δήμο Αθηναίων, από 28 Νοεμβρίου έως και 3 Δεκεμβρίου, ώρες 18.00-24.00, έχει ως εξής:

Πλατεία Καρύτση, 28.11
Θησείο, 29.11,
Μοναστηράκι – Ψυρρή, 30.11
Κεραμεικός, (Γκάζι), 1 & 2.12
Εξάρχεια 3.12
Για τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης Bazaarts Exclusive, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.bazaarts.gr


    Στην κορυφή