ΠAΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΛΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ


"Η παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας μας βρίσκει κάτω από δραματικές εξελίξεις. Η οικονομική συγκυρία και οι δημοσιονομικές προσαρμογές με χρηματοδοτικές περικοπές και συρρίκνωση υπηρεσιών θέτει πλέον σε κίνδυνο την ψυχική υγεία." Τα παραπάνω προσθέτουν σε σημερινή τους ανακοίνωση οι Οικολόγοι Πράσινοι και προσθέτουν:

"Η μείωση της χρηματοδότησης στο 50% για το 2012, έχει οδηγήσει σε δυσλειτουργία τις Δομές, αφού υπάρχει αδυναμία εξόφλησης στην μισθοδοσία των εργαζομένων και χρέη προς τρίτους (ΙΚΑ κ.α.).

Ορατός πλέον είναι ο κίνδυνος υποστηρικτικές δομές να βάλουν "λουκέτο" και ασθενείς που προέρχονται από άσυλα να βρεθούν πλήρως αβοήθητοι.

Πάσχοντες και εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τα αδιέξοδα μιας επιθετικής πολιτικής σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Η κυρίαρχη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποσυμφόρηση των ψυχιατρικών νοσοκομείων μέσω προγραμμάτων υλοποίησης της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, τίθεται έτσι σε αμφισβήτηση. Η πτώχευση στην ψυχική υγεία απειλεί να μας στείλει σε μεσαιωνική οπισθοδρόμηση. Η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί ανοχύρωτη από υπηρεσίες φροντίδας και πρόληψης τη στιγμή που οι συμπολίτες μας οδηγούνται σε κατάθλιψη και αυτοκτονία.

Η Ψυχιατρική Φροντίδα είναι ζητούμενο στην Ψυχιατρική μεταρρύθμιση και αποτελεί για τους Οικολόγους Πράσινους πρωτεύον ζήτημα στον σχεδιασμό της, που στηρίζουν το αίτημα για επαρκή χρηματοδότηση, ώστε η λειτουργία των Μονάδων Ψυχικής Υγείας να συνεχιστεί απρόσκοπτα."


    Στην κορυφή