ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΖΩΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣτις 5 Ιουνίου 2011, την Παγκόσμια ημέρα επιζώντων του καρκίνου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με την υποστήριξη των εκπαιδευτηρίων Δούκα, στον πολιτιστικό/συνεδριακό χώρο Δαΐς, οδός Μεσογείων 151, Παράδεισος Αμαρουσίου και ώρα 17.00 μ.μ.

Κάθε χρόνο η πρώτη Κυριακή του Ιουνίου, γιορτάζεται σ’ όλο τον κόσμο ως η Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου. Οι συμμετέχοντες σ’ αυτές τις συμβολικές εκδηλώσεις, θέλουν να δείξουν στο ευρύ κοινό ότι η ζωή συνεχίζεται μετά την διάγνωση του καρκίνου, που μπορεί να είναι πιο παραγωγική και δημιουργική! Η εκδήλωσή έχει ενταχτεί στο παγκόσμιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης National Cancer Survivors Day (www.ncsd.org).

Στα πλαίσια αυτά θα διοργανωθεί μέσω της Κοινωφελούς Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ” (www.bestrong.org.gr), για πρώτη φορά στην Ελλάδα σχετική εκδήλωση, με τον τίτλο «Ιστορίες Δύναμης». Στόχος της εκδήλωσης, η ευαισθητοποίηση του κοινού σε σχέση με τον καρκίνο, αλλά και την απομυθοποίηση του ως θανατηφόρο νόσο.

Σε αυτή θα συμμετέχουν καταθέτοντας την προσωπική τους ιστορία όχι μόνο οι επιζώντες του καρκίνου, αλλά και οι εμπλεκόμενοι με αυτόν (οικείο περιβάλλον, ψυχολόγοι, γιατροί), που θα καταθέσουν την δική τους ιστορία, μέσα από την ανθρώπινη υπόστασή τους. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη και ανοιχτή για το ευρύ κοινό, χωρίς είσοδο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή/υποστήριξη και άλλων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που παρέχουν υποστήριξη σε όσους εμπλέκονται με το καρκίνο .

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η οργάνωσή μας σε συνεργασία με την δικηγορική εταιρεία «Αλέξανδρος Κρυσταλλίδης & Συνεργάτες» (www.krystallidis.gr), η οποία αναλαμβάνει την νομική υποστήριξή μας χωρίς αμοιβή, θα ανακοινώσει συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου να σταματήσει οριστικά ο κοινωνικός διασυρμός και η καταρράκωση της ψυχολογίας των καρκινοπαθών, από τη δημόσια παρουσίαση της ασθένειας με τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό της «επάρατης» νόσου ή άλλου συνώνυμου. Θεωρούμε ότι η χρήση της συγκεκριμένης ή παρόμοιας λέξης από τα μέσα ενημέρωσης, τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον έντυπο τύπο, οδηγεί στο κοινωνικό περιθώριο τους ασθενείς ή αυτούς που αναρρώνουν από τον καρκίνο ή το οικείο περιβάλλον και με βεβαιότητα τους οδηγούν σε συναισθηματική αλλά και πραγματική ανασφάλεια και τελικώς, στην απόγνωση.

Τέλος η βραδιά θα κλείσει με μουσική συναυλία, από το συγκρότημα της οργάνωσης «ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ», τους “Be Strong Band”, όπου ο τραγουδιστής-στιχουργός-συνθέτης Σάκης Μαξούτης, είναι ο ίδιος επιζών του καρκίνου και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το τραγούδι της οργάνωσης με τον ομώνυμο τίτλο “ΜΕΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ”!


    Στην κορυφή