ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ "ΣΠΙΤΙ" ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗΤο πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του, διοργανώνει την ομαδική εικαστική έκθεση «ΣΠΙΤΙ», στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Κωστής Παλαμάς». Τα εγκαίνια της δωρεάν και ανοιχτής για όλο το κοινό έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 8 Ιουνίου, ώρα 20.30 και η διάρκειά της είναι μέχρι τις 19 Ιουνίου. Ακαδημαϊκοί, καταξιωμένοι καλλιτέχνες ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ και προσέφεραν στην έκθεση το δικό τους εικαστικό έργο με θέμα το «ΣΠΙΤΙ».

Το θέμα της έκθεσης περικλείει ένα βαθύτερο συμβολισμό και παραπέμπει στη φιλοσοφία της Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Η θεραπευτική Κοινότητα– χώρος ασφάλειας, εμπιστοσύνης, φροντίδας, αγάπης, ελπίδας και δύναμης- αποτελεί το «ΣΠΙΤΙ» που σηματοδοτεί την αλλαγή και το πέρασμα από τα ναρκωτικά στη ζωή.


Υποστηρικτές: Ίδρυμα Σ. Νιάρχος, «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Χορηγοί επικοινωνίας : ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Ε.Ρ.Τ.


Λίγα λόγια για το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης και αντιμετωπίζει ολοκληρωμένα την εξάρτηση και τα προβλήματα που την συνοδεύουν. Απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών άνω των 21 ετών, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς και στις οικογένειές τους. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δε χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Η θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ εστιάζει στην ψυχική απεξάρτηση, στην εκπαίδευση και κατάρτιση, στην εργασιακή ένταξη και εξέλιξη, στην δημιουργική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου και στην υποστήριξη της οικογένειας. Η συνεχής αλληλεπίδραση με το κοινωνικό περιβάλλον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής πρότασης, προάγοντας τη δημιουργική εμπλοκή του κοινωνικού συνόλου στο πρόβλημα της εξάρτησης.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα Κατερίνα Καρατσώλη (γραμματεία) στο τηλέφωνο : 210 8653960-εσωτερικό 109.

Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού : 210 8626761.

Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης : 210 8612604.


    Στην κορυφή