ΌΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΩΡΗ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ


Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, προκύπτει πως περισσότερες από μία γυναίκα στις είκοσι, πάσχει από πρόωρη εμμηνόπαυση. Αυτό όμως αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και οστική νόσο, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Imperial, στο Λονδίνο, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως περίπου το 6% των Βρετανίδων, για άγνωστο λόγο, είχαν μια ανεξήγητη πρόωρη εμμηνόπαυση, πριν από την ηλικία των 40. Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες από χαμηλή κοινωνική τάξη, έχουν τρείς φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιάσουν εμμηνόπαυση, πριν από την ηλικία των 40. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μέση ηλικία της εμμηνόπαυσης είναι τα 51 έτη.

Με επικεφαλή τον Δρ Rufus Cartwright, οι επιστήμονες εξέτασαν τα αρχεία σχεδόν 5.000 γυναικών και όσες παρουσίασαν έμμηνο ρύση πριν τα 40, φτάνουν στο ποσοστό του 7,4%. Σχεδόν το ένα πέμπτο από αυτές όμως, είχαν αφαιρέσει τις ωοθήκες τους ή είχαν σταματήσει να λειτουργούν, έπειτα από χημειοθεραπεία. Οι υπόλοιπες όμως, για ανεξήγητο λόγο είχαν πρόωρη εμμηνόπαυση.

“Η πρόωρη εμμηνόπαυση οφείλεται στην κακη ποιότητα ζωής. Έξαρτάται από τη σωματική και κυρίως τη ψυχική υγεία της γυναίκας. Παράγοντες όπως το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η έλλειψη σωματικής άσκησης, σίγουρα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της”.

Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online


    Στην κορυφή