ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ


Από το 1989 διάφορες μελέτες έχουν προσφέρει ενδείξεις ότι οι «καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου» μπορούν να μυρίσουν διάφορα είδη καρκίνου, όπως του δέρματος, της ουροδόχου κύστης, του εντέρου και του μαστού.

Σήμερα, μία νέα γερμανική επιστημονική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τις μελέτες αυτές, αφού και αυτή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν στην κυριολεξία των καρκίνο των πνευμόνων στην αναπνοή των ασθενών.

Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλάβει ακόμα ποια ακριβώς χημική ουσία (ή ποιες ουσίες) οι σκύλοι μυρίζουν στην ανάσα των ασθενών.

Πιστεύεται ότι οι καρκινικοί όγκοι εκλύουν πτητικές οργανικές χημικές ουσίες, που μόνο ένας σκύλος μπορεί να ανιχνεύσει.

Ο καρκίνος των πνευμόνων είναι η δεύτερη συχνότερη μορφή καρκίνου μεταξύ των ανδρών και των γυναικών στην Ευρώπη, με πάνω από 340.000 θανάτους ετησίως και με κύριο υπαίτιο το κάπνισμα.

Είναι επίσης η πιο κοινή αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως και αυτό επειδή η ασθένεια δεν εμφανίζει έγκαιρα συμπτώματα, με συνέπεια συχνά η διάγνωσή της να γίνεται τυχαία και καθυστερημένα. Γι’ αυτό έχει ζωτική σημασία η εύρεση νέων μεθόδων έγκαιρης ανίχνευσης της νόσου.

Πηγή ΣΚΑΪ.gr


    Στην κορυφή