ΟΙ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΛΟΒΕΡΔΟΥ


"Ο Υπουργός του Μνημονίου και της κατεδάφισης όλων των δομών της Υγείας κ. Λοβέρδος ξαναχτύπησε !Με τη χθεσινή του εγκύκλιο (Υ3β/Γ.Π./οικ. 141282/21-12-2011) που αναρτήθηκε σήμερα 22-12-011 παραμονές Χριστουγέννων-, εξειδικεύει την απελευθέρωση του Ιατρικού επαγγέλματος και εκχωρεί το σύνολο των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στους επιχειρηματίες, που μόνο σκοπό έχουν την κερδοσκοπία σε βάρος του πολύτιμου αγαθού της Υγείας, χωρίς να λαμβάνει κανένα μέτρο για την διαφύλαξή της." Τα παραπάνω επισημαίνουν σε σημερινή τους ανακοίνωση οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας και προσθέτουν:

"Το σχέδιό του είναι ξεκάθαρο: Αφού εξαναγκάσει το μεγαλύτερο μέρος των ιατρείων και εργαστηρίων σε λουκέτο, στη συνέχεια παραδίδει το «πακέτο» στους μεγαλοεπιχειρηματίες, οδηγώντας το Ιατρικό Σώμα σε επαγ-γελματική και επιστημονική εξαθλίωση και αφήνει τους πολίτες που αναζητούν υπηρεσίες υγείας έρμαια των κερδοσκόπων. Ο μεγάλος χαμένος σαφώς είναι ο Έλληνας Πολίτης, που σύντομα θα εξαναγκαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην άδεια του τσέπη για να μπορεί να έχει έστω και τις στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας.

Ζητούμε άμεσα ο κ. Λοβέρδος να αποσύρει την εγκύκλιο και να υποβάλει την παραίτησή του, προκειμένου να περισωθούν οι τελευταίες δομές υγείας προς όφελος των πολιτών, από δε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων -που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση- και τον Πρωθυπουργό της χώρας να παρέμβουν άμεσα υπέρ της απόσυρσης της εγκυκλίου και της παραίτησης του Υπουργού Υγείας.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι δεν θα επιτρέψουν στα «πιράνχας» να αλώσουν το χώρο της Υγείας εις βάρος των πολιτών και εις βάρος του επιστημονικού έργου και του εργασιακού χώρου των ιατρών.
" καταλήγει η ανακοίνωση.ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΩΝ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΒΡΟΥ
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
    Στην κορυφή