ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


"Χωρίς υπερβολή πρέπει να πούμε ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο σύνολο της κοινωνίας, η διάλυση της ζωής μας και η απουσία σοβαρής προοπτικής για λύση των προβλημάτων μας, αδιαμφισβήτητα δείχνει ότι η ερχόμενη γενική απεργία είναι η σημαντικότερη κινητοποίηση των τελευταίων χρόνων. Ο αγώνας επιβίωσης για εμάς στην Ψυχική Υγεία, την Πρόληψη και Απεξάρτηση έχει αρχίσει εδώ και δύο μήνες σχεδόν. Ένας αγώνας στον οποίο με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν μπει τεράστια κομμάτια της κοινωνίας λόγω των βάρβαρων μέτρων της Κυβέρνησης και της Τρόικας" επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στους Φορείς Ψυχικής Υγείας και προσθέτουν:

"Οι Δομές Ψυχικής Υγείας κρέμονται από μία κλωστή, απλήρωτοι, δίχως χρήματα για τις βασικές ανάγκες των ληπτών, χωρίς κανένα σχεδιασμό ούτε καν για το άμεσο μέλλον. Τα Κέντρα Πρόληψης «δεν υπάρχουν» αφού στο νέο νόμο περί ναρκωτικών δεν αναφέρονται καν. Οι συνάδελφοι στο ΚΕΘΕΑ, λιγοστοί για τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες, το Νοέμβρη θα βρεθούν και εκείνοι απλήρωτοι. Ο ΟΚΑΝΑ τεμαχισμένος, οι εργαζόμενοι και όσοι συμμετέχουν στα προγράμματα εγκαταλειμμένοι στην τύχη τους και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό.

Το Συντονιστικό στις 15/10 συζήτησε, αποφάσισε και προτείνει:
-Συμμετοχή ΟΛΩΝ στην 48ωρη Γενική Απεργία 19 και 20/10. Όχι μόνο να μην πάμε στη δουλειά αλλά να κατέβουμε όλοι στη διαδήλωση συμμετέχοντας στο ενιαίο μπλοκ του Συντονισμού των σωματείων μας.
-Την Τετάρτη 19/10 προσυγκέντρωση στο ΥΥΚΑ στις 10.00πμ όπου θα βρεθούμε με σωματεία εργαζομένων σε νοσοκομεία και γιατρούς. Προχωράμε προς Πατησίων και Στουρνάρη για να ενωθούμε με το κύριο όγκο της διαδήλωσης. Πορεία προς το Σύνταγμα και τη Βουλή.
-Την Πέμπτη 20/10 συγκέντρωση στην Πλ.Συντάγματος Σταδίου & Καραγιώργη Σερβίας στις 11.00πμ. Στην πλατεία καλούν, αυτή τη μέρα και ώρα, σε συγκέντρωση ΟΛΑ τα σωματεία, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια.
- Επόμενο Συντονιστικό Παρασκευή 21/10 στις 5.00μμ στο ΕΚΑ".


    Στην κορυφή