ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ


Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) στηρίζει την εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα δικαιώματα των καρκινοπαθών «Δικαίωμα Μου», αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την κοινωνική διάσταση του ποδοσφαίρου στην προώθηση μηνυμάτων και την ανάδειξη δράσεων που αφορούν στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Στις 12 Οκτωβρίου ημέρα διεξαγωγής του επίσημου προκριματικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας – Βοσνίας, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2014, πραγματοποιήθηκε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού σχετικά με τα δικαιώματα των καρκινοπαθών στους φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα, καθώς και προβολή του μηνύματος «Μάθε, Ψάξε, Διεκδίκησε έχεις δικαίωμα!» στις οθόνες του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκη, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας.

Τη διοργάνωση της εκστρατείας ενημέρωσης «Δικαίωμα μου» έχει αναλάβει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. με την ευγενική χορηγία του τμήματος Ογκολογίας της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS. Στόχος της εκστρατείας είναι η αναζήτηση, καταγραφή και κωδικοποίηση όλων των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών, όπως αυτά απορρέουν από νόμους, εγκυκλίους και ρυθμιστικές διατάξεις, έτσι ώστε ο κάθε καρκινοπαθής να έχει στην διάθεσή του μια αξιόπιστη πηγή έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης, για τη σωστή και αποτελεσματική διεκδίκησή των δικαιωμάτων του.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε στην ιστοσελίδα κάνοντας κλικ στο www.dikaiomamou.anticancerath.gr και να κατεβάσετε τον πλήρη οδηγό με τα δικαιώματα των καρκινοπαθών ή να καλέσετε το σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. στo παρακάτω τηλέφωνο 210 6468222.

Η εκστρατεία «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ!» υποστηρίζεται και από το Facebook, με Fan Page http://www.facebook.com/dikaiomamou και ειδικό application που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει κάνοντας κλικ στο https://www.facebook.com/pages/Δικαίωμά-μου/396488173728608?sk=app_227664274016411.

Όλοι μπορούν να στηρίξουν τα δικαιώματα των καρκινοπαθών κάνοντας like στην σελίδα στο facebook και φορώντας την αντίστοιχη κονκάρδα.



Σχετικά με το Κ.Ε.Φ.Ι.

Ο Σύλλογος Kαρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων "Κ.Ε.Φ.Ι ΑΘΗΝΩΝ”, ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους καθώς και την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τον καρκίνο.



Σχετικά με την ΕΠΟ

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1926 και έχει την αποκλειστική ευθύνη, ως θεσμικά υπερκείμενη αρχή, να διαφυλάττει, να προασπίζει και να διευρύνει το κύρος, τη συνοχή και την ανάπτυξη του αθλήματος του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και να το εκπροσωπεί επάξια στο εξωτερικό.

    Στην κορυφή