OI EΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ


Με κυρίαρχο θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στη χειρουργική,την ανάπτυξη και λειτουργία της στο νέο οικονομικό περιβάλλον,ανοίγουν οι εργασίες του 28ου Πανελληνίου συνεδρίου της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας στις 21/11/2012 οι οποίες και θα διαρκέσουν έως τις 24 /11/2012 ,στο ξενοδοχείο Athens Hilton

Η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, κατανοώντας την ανάγκη του Έλληνα Χειρουργού για συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση, επιχειρεί μέσω του συνεδρίου αυτού να ανταποκριθεί στην απαίτηση για προσφορά σύγχρονης και επιστημονικά άρτιας γνώσης, οπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση:

"Παράλληλα, επιθυμία και προσδοκία είναι οι εκδηλώσεις αυτές, να αποτελέσουν και το έναυσμα για δημιουργικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων.

Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί έχει ως στόχο να καλύψει τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις της Χειρουργικής, χωρίς όμως να αποκλειστούν και τα κλασικά, καθημερινά προβλήματα της κλινικής πράξης. Άλλωστε, ο καταιγιστικός ρυθμός εξέλιξης της γνώσης και της τεχνολογίας στις ημέρες μας, καθιστούν τη συνεχή ενημέρωση ανάγκη και όχι επιλογή.

Στο πλαίσιο αυτό, το συνέδριο της χειρουργικής αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Μεταξύ των θεμάτων που θα αναπτυχθούν είναι:

- οι εξελίξεις στη λαπαροσκοπική χειρουργική

- οι εξελίξεις στην χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

- οι εξελίξεις στη χειρουργική ογκολογία και

- η χειρουργική στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον



Εκτός όμως από το καθαρά επιστημονικό πρόγραμμα, το συνέδριο θα αποτελέσει και

τόπο συνάντησης σπουδαίων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.


Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν οκτώ Μετεκπαιδευτικά Φροντιστήρια, τα οποία θα διεξαχθούν, τόσο προσυνεδριακά όσο και παράλληλα με τις εργασίες του, ενώ με το πέρας του Συνεδρίου θα απονεμηθούν τα παρακάτω βραβεία, τα οποία αθλοθετούνται από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία.

Ι.- Βραβείο Καλύτερης Προφορικής Εργασίας που ανακοινώθηκε στο Συνέδριο και παράλληλα δημοσιεύθηκε σε ξενόγλωσσο περιοδικό από 01/01/2011 έως 31/08/2012

ΙΙ.- Βραβείο Καλύτερης Προφορικής Επιστημονικής Ανακοίνωσης

ΙΙΙ.- Βραβείο Καλύτερης Προφορικής Επιστημονικής Ανακοίνωσης

που αφορά στην εφαρμογή της Νέας Τεχνολογίας στη χειρουργική πράξη

IV.- Βραβείο Καλύτερης Αναρτημένης Ανακοίνωσης (Poster)

V.- Βραβείο Καλύτερης Παρουσίασης Video


Επίσης θα απονεμηθούν Πρώτος και Δεύτερος Έπαινος για τις επόμενες δυο καλύτερες Προφορικές Ανακοινώσεις, Αναρτημένες Ανακοινώσεις και Βιντεοπροβολές.

Οι καλύτερες εργασίες, που θα υποβληθούν στο Συνέδριο, θα δημοσιευτούν στο περιοδικό «Ελληνική Χειρουργική»


Το 28ο συνέδριο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας, πρόεδροι του οποίου είναι o καθηγητής κ. Χρήστος Λιάπης, Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Κωνσταντίνος Τσίκος, αε καθηγητής Χειρουργικής, Διευθυντής Μονάδας Μαστού του Ερυθρού Σταυρού, θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 1.400 σύνεδροι , ενώ τις εργασίες του υποστηρίζουν χορηγικά περισσότερες από 25 εταιρείες.


Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα γίνει το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και πολλών προσκεκλημένων από τον επιστημονικό-ιατρικό κόσμο της Ελλάδας και του Εξωτερικού."


    Στην κορυφή