ΟΕΝΓΕ:ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ


"Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρά την γελοιοποίηση που υπέστη πρόσφατα στη Βουλή, επιμένει να φέρει προς ψήφιση το νέο νομοθετικό της ανδραγάθημα, το νομοσχέδιο περί εκπαίδευσης, επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και προσθέτει:

"Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα περιθωριοποιήσει τους ιατρικούς συλλόγους και θα εκχωρήσει την ιατρική εκπαίδευση στις φαρμακευτικές εταιρείες και τα lobby των πανεπιστημιακών.
Ήδη από τον περσινό Φλεβάρη, όταν το ιατρικό κίνημα κατέλαβε το αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα απ΄ όλους τους συμμετέχοντες με το οποίο καλούσε τον υπουργό Υγείας να πάψει τους ολέθριους σχεδιασμούς που θα διαλύσουν την ιατρική εκπαίδευση και την άσκηση της ιατρικής στη χώρα.

Μετά πάροδο ενός έτους κι ενώ η κυβέρνηση Παπαδήμου βουλιάζει στο τέλμα και την ανυποληψία, ο κ. Λοβέρδος επιχειρεί να εισαγάγει εκ νέου το νομοσχέδιο περί εκπαίδευσης στη Βουλή με τη συγκατάνευση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Μάλιστα την Τετάρτη 1 Φλεβάρη έχουν κληθεί στο υπουργείο Υγείας ιατρικοί σύλλογοι και ιατρικές εταιρείες για διαβούλευση της τελευταίας στιγμής, ώστε να αποκτήσει ο κ. Λοβέρδος άλλοθι διαλόγου και κοινωνικής συναίνεσης.

Ταυτόχρονα εγείρεται μείζον ζήτημα στο θέμα της χρηματοδότησης και της έγκαιρης καταβολής των εφημεριών, θέμα στο οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν προβαίνει σε καμία διορθωτική κίνηση, ενώ οι διοικήσεις των Νοσοκομείων ετοιμάζονται για τεράστιες περικοπές και μετατροπές εφημεριών.

Η ΟΕΝΓΕ έχει εκφράσει κατ΄ επανάληψη την κατηγορηματική της αντίθεση στο σύνολο του εν λόγω νομοσχεδίου. Έχει επίσης λάβει σαφή θέση στο ζήτημα των εφημεριών με πρόσφατη απόφασή της.

Για τα δύο παραπάνω ζητήματα και σε συνεργασία με τους ειδικευόμενους και τους νέους γιατρούς, κηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 1 Φλεβάρη από τις 11πμ μέχρι τέλους του ωραρίου και συμμετέχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 12 μπροστά στο υπουργείο Υγείας.

Απαιτούμε:
-Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την ιατρική εκπαίδευση
-Ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης και έγκαιρη καταβολή των εφημεριών

Καλούμε τις και τους συναδέλφους, ειδικούς και ειδικευόμενους, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Καλούμε τις Ενώσεις της περιφέρειας να διοργανώσουν ανάλογες εκδηλώσεις ανά Νοσοκομείο. Τέλος, καλούμε τον ΠΙΣ, τους ιατρικούς συλλόγους και ιατρικές εταιρείες να επιστρέψουν ως απαράδεκτες τις προσκλήσεις και να συμμετάσχουν μαζικά και ενεργά στο συλλαλητήριο."
    Στην κορυφή