ΟΕΝΓΕ:ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ


"Με δεδομένη την κατά 30% αύξηση προσέλευσης των ασθενών στα δημόσια Νοσοκομεία είναι επιβεβλημένο ν΄ ανοίξουν αμέσως όλα τα νοσηλευτικά κρεβάτια που παραμένουν κλειστά εξαιτίας δραματικών ελλείψεων προσωπικού. Τουναντίον ο κ. Λοβέρδος, υπακούοντας τυφλά στις εντολές της τρόικας, ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο 11.000 κρεβατιών με βάση παραποιημένα στοιχεία και στατιστικές αλχημείες" επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας και προσθέτει:

"Ως γνωστόν, βάσει του ΠΔ 87/86 το κλείσιμο νοσοκομειακών κρεβατιών συνεπάγεται ευρείας κλίμακας απολύσεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Εντέλει τα προσδοκώμενα οικονομικά οφέλη από το εγχείρημα των συγχωνεύσεων θα είναι επουσιώδη και ασήμαντα μπροστά στις βαρύτατες επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ως νοσοκομειακοί γιατροί πιστεύουμε ότι αυτό που απαιτείται στη σημερινή περίοδο έκρηξης της φτώχειας είναι η υγειονομική θωράκιση της χώρας, η ποιοτική ολοκλήρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με δωρεάν, καθολικές και αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί από κοινού με την κοινωνία που πλήττεται από την βαρβαρότητα της κυβέρνησης συγκροτούμε ήδη Μέτωπο για την Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να ακυρώσουμε στην πράξη τις ολέθριες επιπτώσεις των κυβερνητικών σχεδιασμών".    Στην κορυφή