ΟΕΝΓΕ: ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ


Η ΟΕΝΓΕ θα αναλάβει πρωτοβουλία επικοινωνίας με δημάρχους, δημοτικά συμβούλια και τοπικά σωματεία όλης της χώρας, προκειμένου να μην προχωρήσει το σχέδιο για τη συγχώνευση των νοσηλευτικών μονάδων ανέφερε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Βαρνάβας.

Αν υλοποιηθεί η συγχώνευση, αυτό θα σημάνει μείωση της δυναμικότητας του ΕΣΥ κατά 10.000 κλίνες. Δεν πρόκειται να συμπράξουμε. Είναι μία παντελώς ανερμάτιστη διαδικασία, με επιστημονικοφανές περίβλημα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρνάβας, ενώ ο ταμίας της ΟΕΝΓΕ Σ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το ΕΣΥ έχει ανάγκη από την πρόσληψη 6.500 περίπου γιατρών προκειμένου να λειτουργεί με επάρκεια.

Εξήγησε πως σήμερα τα μεγαλύτερα κενά ιατρικού προσωπικού εντοπίζονται στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας των νησιών και της παραμεθορίου ζώνης, όπου οι ελλείψεις αφορούν κυρίως τις ειδικότητες της παιδιατρικής, της καρδιολογίας, της ορθοπεδικής, της αναισθησιολογίας, της χειρουργικής, της παθολογίας, της ακτινολογίας, της μικροβιολογίας, της μαιευτικής - γυναικολογίας και της οφθαλμολογίας. Οι ελλείψεις ανέρχονται σε 3.500 περίπου ειδικούς γιατρούς και 1.100 ειδικευόμενους στα περιφερειακά νοσοκομεία, ενώ άλλοι 400 γιατροί λείπουν από τα Κέντρα Υγείας της χώρας.


    Στην κορυφή