ΟΕΝΓΕ: ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΗΛΙΑ ΤΟΚΕΤΟΥ


"Στις 16 Νοεμβρίου" όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας, "το υπουργείο Υγείας εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με το νοσήλιο των γυναικών που γεννούν σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ και το οποίο βρίσκεται αναρτημένο και στην ιστοσελίδα του ΥΥ&ΚΑ.

Στο συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου αναφέρεται:
«Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση δεν απαιτείται από τις ασφαλισμένες μητέρες η ανάμιξη στην όλη διαδικασία και η καταβολή νοσηλίου προς το νοσοκομείο».

Παρότι έχουν παρέλθει δύο εβδομάδες από την έκδοση του παραπάνω Δελτίου Τύπου τα Γραφεία Νοσηλίων σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας συνεχίζουν να απαιτούν νοσήλια από τις γυναίκες που γέννησαν, διότι ο υπουργός Υγείας παρέλειψε να στείλει στα Νοσοκομεία σχετικό έγγραφο.

Προφανώς ο κ. Λοβέρδος γνωρίζει πως Δημόσια Διοίκηση δεν ασκείται μέσω δηλώσεων και Δελτίων Τύπου. Θεωρούμε λοιπόν πως η κατάργηση του βοηθήματος τοκετού καθώς και οι συγκεκριμένες επικοινωνιακές μεθοδεύσεις στα νοσήλια προκαλούν τεράστια προβλήματα στις επίτοκες γυναίκες και προβληματίζουν τα νέα ζευγάρια εάν θα πρέπει να τεκνοποιούν στην εποχή του Μνημονίου.Καλούμε τον κ. Λοβέρδο να αποστείλει άμεσα σχετική εγκύκλιο στα Νοσοκομεία ώστε να μην απαιτούν νοσήλιο μετά τον τοκετό και ταυτόχρονα να επαναφέρει
το βοήθημα τοκετού που κατάργησε."    Στην κορυφή