ΟΕΝΓΕ: ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ


"Οι εφημερία αποτελεί το σκληρό πυρήνα του δημόσιου συστήματος υγείας. Ένας τεράστιος μηχανισμός υποδομών και εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα όλο το 24ωρο προκειμένου ν΄ αντιμετωπιστεί όποιο αιφνίδιο πρόβλημα προκύψει στην υγεία των ανθρώπων, είτε πρόκειται για πρόβλημα ενός μεμονωμένου ατόμου, είτε πρόκειται για μεγάλου μεγέθους φυσικές καταστροφές.", επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας και προσθέτει:

"Οι εφημερίες κοστίζουν, όπως κοστίζει και η συντήρηση του στρατεύματος και της πυροσβεστικής, την ετοιμότητα των οποίων κανείς δεν διανοείται να θέσει σε κατώτερο επίπεδο ή να απαιτήσει φθηνότερη εθνική άμυνα, προβάλλοντας το ανόητο επιχείρημα πως τα τελευταία 60 χρόνια ο ελληνικός στρατός δεν έκανε κανένα πόλεμο!

Συνεπώς ο κρατικός προϋπολογισμός οφείλει να πληρώνει, ώστε να υφίστανται μηχανισμοί που σώζουν ζωές, σώζουν περιουσίες, προφυλάσσουν την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Όποιος θέτει σε επισφάλεια το σύστημα εφημέρευσης σημαίνει πως θέτει αυτόματα σε επισφάλεια τη σωματική ακεραιότητα, ακόμη και τη ζωή των ανθρώπων.

Δυστυχώς η τροϊκανή κυβέρνηση Παπαδήμου και το δίδυμο Λοβέρδου- Βενιζέλου παίζουν ανενδοίαστα και προκλητικά με τις ζωές του ελληνικού λαού.

Απόδειξη οι εφημερίες που εγκρίθηκαν για το τρέχον έτος, οι οποίες σε απόλυτα μεγέθη είναι ανεπαρκέστατες και σύντομα θα οδηγήσουν σε τραγικές καταστάσεις.

Συγκεκριμένα αντί των απαιτούμενων 450 εκατ. ευρώ έγινε εγγραφή κονδυλίου 370 εκατ, τη στιγμή που πέρσι είχαν εγγραφεί 400 εκατ.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά τώρα έχουμε νέο παζάρι της τρόικας με Λοβέρδο-Παπαδήμο για να μειωθούν επιπλέον κατά 50 εκατ. ευρώ οι εφημερίες και να φτάσουν στα 320 εκατ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα καταλογίσουν τον κ. Λοβέρδο φυσική αυτουργία στις εκατοντάδες θανάτων που πρόκειται να συμβούν εφεξής στις εφημερίες των νοσοκομείων της χώρας.

Δηλώνουμε πως όχι μόνο δεν πρόκειται να συνεργήσουμε στο συντελούμενο έγκλημα, αλλά και θα αντιδράσουμε σθεναρά αποπέμποντας από τα νοσοκομεία εκείνους τους Διοικητές που θα θελήσουν να περικόψουν προγράμματα εφημέρευσης".
    Στην κορυφή