ΟΕΝΓΕ: 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ


Το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), αποφασίσει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 30 Μαρτίου, με κεντρικά αιτήματα:

Τήρηση των ρυθμίσεων της κλαδικής συμφωνίας και του ιδρυτικού νόμου του ΕΣΥ για το ιατρικό μισθολόγιο.
Όχι στις περικοπές και στις συγχωνεύσεις που διαλύουν το ΕΣΥ.
Αξιοπρεπείς αποδοχές για όλους τους εργαζόμενους.
Δωρεάν δημόσια καθολική περίθαλψη ποιότητας ως κοινωνικό δικαίωμα Ανατροπή Μνημονίου ΕΕ - ΔΝΤ και της 'ανθυγιεινής' κυβερνητικής πολιτικής.
Σε κάθε Ένωση Γιατρών, θα γίνει συλλογή υπογραφών σε κείμενο, με το οποίο οι γιατροί θα θέτουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση της ΟΕΝΓΕ.

Κινητοποιήσεις αποφάσισε και η Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Οι κλαδικές κινητοποιήσεις θα έχουν τις εξής μορφές:

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου, τοπικές κινητοποιήσεις στα Νοσοκομεία, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ελεύθερη πρόσβαση χωρίς πληρωμή των 5 ευρώ από τους προσερχόμενους πολίτες στα εξωτερικά ιατρεία, παραστάσεις στις διοικήσεις για επίλυση των προβλημάτων.
Την Πέμπτη 31 Μαρτίου, 5ωρη στάση εργασίας 10πμ 3 μμ στην Αττική και 24ωρη απεργία στην υπόλοιπη χώρα, με πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, με επαρκή χρηματοδότηση, πάταξε της παραοικονομίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενιαίο μισθολόγιο με ουσιαστικές αυξήσεις, κάλυψη μισθολογικών απωλειών με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, διπλασιασμό του ωρομίσθιου για τις αργίες, άμεση καταβολήδεδουλευμένων και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.


    Στην κορυφή