Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΖΕΙ...ΜΠΑΣΚΕΤ!


Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος συμμετείχε στον φιλικό αγώνα μπάσκετ της ομάδας της Βουλής ,με τους παλαιμάχους της ΑΕΚ.O αγώνας διεξήχθη στο κλειστό του Εσπέρου, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ειδικής Γραμματείας, Διατροφής και Αθλησης με τίτλο:
«Η άθληση είναι το καλύτερο φάρμακο για την Υγεία».

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα διάδοσης της χρήσης του ποδηλάτου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης:

"Η άσκηση είναι μακράν το καλύτερο φάρμακο. Η άθληση και η διατροφή όπως λένε οι προηγμένες χώρες, έχουν καταστεί οι πιο σοβαρές πολιτικές δημόσιας υγείας στον πλανήτη. Ως μεσόγειοι έχουμε πλεονεκτήματα στην διατροφή, αλλά υστερούμε στην άθληση. Έχουμε πάρει δόξα από τους αθλητές μας, αλλά εμείς οι Έλληνες, επιμένουμε να βλέπουμε τον αθλητισμό μόνο ως θέαμα. Το βασικό όπλο του αθλητισμού από πλευράς υγείας, είναι η συμμετοχή. Δεν γνωρίζει φράγμα ηλικιών. Μπορείς να παίζεις μέχρι τα 70, τα 80. Δίνουμε ένα μήνυμα. Όχι στην πολυφαρμακία. Ναι στην άθληση. Όχι στην κακή διατροφή. Όχι στην παιδική παχυσαρκία. Κάνουμε αγώνες για να το αποδείξουμε αυτό. Εγώ είμαι 55 ετών και είμαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση από ότι ήμουν νέος, διότι επιμένω κάθε ημέρα λίγη ώρα να την αφιερώνω στην άθληση. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω ότι με μέσο το ποδήλατο κάνουμε ένα πανελλήνιο πρόγραμμα πολύ φθηνό, αλλά πολύ αποδοτικό, πηγαίνοντας σε απομακρυσμένα νησιά και χωριά και δίνοντας στους δήμους ποδήλατα για να τα χρησιμοποιούν οι δημότες. Είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε από την επαρχία και έρχεται στην Αθήνα. Θα το προχωρήσουμε όσο μπορούμε πιο πολύ".


    Στην κορυφή