Ο ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


"Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι λειτουργοί της υγείας αντιδρώντας στις μνημονιακές πολιτικές της υποβάθμισης του δημόσιου και
κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και επιστημονικής και επαγγελματικής υποβάθμισης των γιατρών.

Οι πολιτικές του κυβερνητικού επιτελείου στην υγεία οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση των ήδη παρεχόμενων υπηρεσιών και στην οικονομική επιβάρυνση των πολιτών" αναφέρει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΝ και προσθέτει:
"Με τον ΕΟΠΥΥ το μόνο που γίνεται είναι το «στρίμωγμα» των 9.500.000 ασφαλισμένων σε ένα υποβαθμισμένο σύστημα με λιγότερους γιατρούς και χαμηλότερες αμοιβές. Τελικός στόχος η παράδοση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και η παροχή υπηρεσιών υγείας ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του κάθε πολίτη.

Η πολιτική της πάση θυσία περικοπής των δημόσιων δαπανών υγείας, που συνομολογεί η κυβέρνηση με την τρόικα, είναι η αιτία του εφιάλτη που ζουν οι πολίτες τις πρώτες μέρες αυτού του χρόνου.

Οι συνεταίροι της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους. Το δε κυβερνητικό επιτελείο και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, που επιτελούν με φανατισμό το καταστροφικό τους έργο, είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Οι κοινοί αγώνες των λειτουργών της υγείας και όλων των εργαζόμενων για να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων και οι εκφραστές της είναι η μόνη ελπίδα για την κατάκτηση ενός αναβαθμισμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες."    Στην κορυφή