Ο ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ


"Η εφαρμογή με αιφνίδιο και απρογραμμάτιστο τρόπο της επέκτασης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας σε όλα τα σκευάσματα τα οποία διαθέτουν γενόσημα, είναι άλλο ένα πλήγμα στις τσέπες των ασφαλισμένων που λαμβάνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή." επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ και προσθέτει:

"Με πρόσχημα την πάταξη της διαφθοράς και της σπατάλης στο χώρο του φαρμάκου, το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης μετακυλύεται στους πολίτες με εκατοντάδες φάρμακα να εξαιρούνται από τις λίστες συνταγογράφησης, ενώ παράλληλα ως μοναδικό κριτήριο της φαρμακευτικής αγωγής αναδεικνύεται το κόστος του φαρμάκου και όχι η καταλληλότητά του.

Το θέμα δεν είναι γενόσημα ή δραστική ουσία. Το θέμα είναι η συνεχής αύξηση της επιβάρυνσης των πολιτών στο φάρμακο που έχουν ανάγκη. Το θέμα είναι η πλήρης ανεπάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών και του ΕΟΦ, που έχουν υποβαθμιστεί συνειδητά και η αδικαιολόγητη κωλυσιεργία στην έκδοση νέου δελτίου τιμών στα φάρμακα με αποτέλεσμα να ζημιώνεται το δημόσιο 350 εκατ. ευρώ!!

Tελικά, αυτό που συμβαίνει είναι η προετοιμασία του εδάφους για επιβολή μονοπωλιακών καταστάσεων και αθρόας εισαγωγής αβέβαιης ποιότητας φαρμακευτικών σκευασμάτων στη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ λέει ναι στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση με κανόνες διαφάνειας και ασφαλιστικές δικλείδες, που διευκολύνουν τον ασθενή στη φαρμακοθεραπεία και δεν επηρεάζουν, με διοικητικές ή άλλου τύπου παρεμβάσεις, τη φαρμακευτική αγωγή των πολιτών.

Η εφαρμογή της πάση θυσία περικοπής των δημόσιων δαπανών υγείας που υπηρετούν πιστά οι συνεταίροι της μνημονιακής συγκυβέρνησης είναι επικίνδυνη για την υγεία του ελληνικού λαού και πρέπει να ανατραπεί."


    Στην κορυφή