Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Σ.Α.μεΑ. ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία μίλησε στο Διεθνές Συνέδριο για τις Καλές Πρακτικές για τα Άτομα με Αναπηρία (International Conference on Good Policies for Disabled People), στη Βιέννη.

Ο κ. Βαρδακαστάνης αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και τη σημασία της ορθής πολιτικής στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας μίλησε για τον κίνδυνο η οικονομική κρίση να οδηγήσει σε οπισθοδρόμηση το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τρανταχτό παράδειγμα το γεγονός ότι σε όλη την Ευρώπη η κρίση χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την υπονόμευση των πολιτικών και των νόμων που προστάτευαν τα άτομα με αναπηρία. Από την υπονόμευση του ρυθμιστικού αυτού πλαισίου προστασίας ακόμη είναι άγνωστο τι ποσοστό φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού θα επιφέρει. Αντιθέτως η κρίση θα έπρεπε να είναι η αφορμή και το κίνητρο για τη διασφάλιση και τον εκσυγχρονισμό των νόμων, ώστε να είναι αποτελεσματικότεροι για τους στόχους και τους σκοπούς τους.







    Στην κορυφή