Ο ΠΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ


Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 17ης Οκτωβρίου του Πανεπιστημονικού μετώπου (ιατρών, δικηγόρων, μηχανικών, συμβολαιογράφων, οδοντιάτρων, φαρμακοποιών, δικαστικών επιμελητών κλπ) και στην πορεία διαμαρτυρίας, με αφετηρία τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και κατάληξη στο υπουργείο Οικονομικών.

Aπό το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ μετείχαν ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Βλασταράκος ο Α’ αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Μπασκόζος και η ταμίας κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά.

"Οι εκπρόσωποι του επιστημονικού κόσμου της χώρας ζητήσαμε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, που όμως δεν κατέστη εφικτή, αλλά αντιπροτάθηκε από το γραφείο του υπουργού συνάντηση για τις 24 Οκτωβρίου" αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΠΙΣ και προσθέτει:

"Καταγγείλαμε και καταγγέλλουμε στον επιστημονικό κόσμο της χώρας, αλλά και στον ελληνικό λαό, τη στάση του υπουργού Οικονομικών ο οποίος ενώ βρίσκει ατελείωτες ώρες να συνομιλεί με τους τροϊκανούς δανειστές – επιτηρητές μας, δεν θυσιάζει λίγα λεπτά της «δραστηριότητας» του για να ακούσει τις θέσεις του επιστημονικού κόσμου στα νέα μέτρα που σφαγιάζουν την κοινωνία. Να ακούσει για τα φλέγοντα ζητήματα της επιστημονικής κοινότητας όπως είναι η σχεδιαζόμενη άμεση ένταξη των κλάδων υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ και τα άγρια φορολογικά μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα γιατί χωρίς καμία συζήτηση επιβάλλονται μέτρα, που δημιουργούν αφανισμό των περισσοτερων ελεύθερων επαγγελματιών - επιστημόνων, με την οικονομική και ηθική υποβάθμιση τους αλλά και με την υποβάθμιση της περίθαλψής τους.



Ενωμένος ο επιστημονικός κόσμος της χώρας θα δώσει τις απαντήσεις του - μαζί με την κοινωνία, που αυτή τη στιγμή υποφέρει από την άγρια λιτότητα που της επιβάλλουν - ώστε να μην οδηγηθούμε στην περιθωριοποίηση, την εξαθλίωση και την κάθε είδους υποτέλεια που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. "


    Στην κορυφή