Ο ΠΑΝΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΑΧ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ


Ο Πάνος Ευσταθίου, από τα εμπειρότερα στελέχη στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων σε θέματα υγείας στην ελληνική επικράτεια, επιλέχθηκε για να αναλάβει τη νευραλγική θέση του επιστημονικού συμβούλου σε θέματα υγείας στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού.

Ο Πάνος Ευσταθίου είναι ορθοπαιδικός-Χειρουργός, Διδάκτωρ Πανεπιστήμιου Αθηνών και Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών Special Olympics «Αθήνα 2011».

Επιστημονικός Διευθυντής του Institute for Risk Management in Public Health. Ταξίαρχος (ΥΙ) ε.α., τ. Διοικητής Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και τ. Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Σπονδυλικής Στήλης. Διετέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος του ΥΥΚΑ (στην Health Security Committee της Ε.Ε. και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) και στο ΝΑΤΟ (στην Emergency Medical Committee). τ. Διευθυντής Β’ Ορθοπεδικής Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ και Διοικητής της Ολυμπιακής Υγειονομικής Μονάδος. Συνεργάστηκε με πολλά κράτη των Βαλκανίων για την αναβάθμιση των Υγειονομικών Υπηρεσιών τους.

Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Τομέα Υγείας (ΣΟΤΥ) με αρμοδιότητες για την Υγειονομική κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) και μέλος του Δ.Σ 2005-2010. Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Πανδημία Γρίπης. Συνέταξε 4 Εθνικά Επιχειρησιακά σχέδια Υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Είναι μέλος Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων Ακαδημιών. Συγγραφέας μεγάλου αριθμού επιστημονικών εργασιών σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Έχει οργανώσει διεθνή ιατρικά συνέδρια. Τιμήθηκε από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό με την ανώτερη διάκριση για την πρόσφορα του στον Τομέα Υγείας.

Σχετικά με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ο Πάνος Ευσταθίου δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα, η επιλογή μου από το ΕΙΑΧ και την Copper Development Association (CDA) στην θέση του Επιστημονικού Συμβούλου του Ινστιτούτου. Η χρήση του αντιμικροβιακού χαλκού στον Τομέα Υγείας & ευρύτερα στην κοινωνία μας, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα βήματα για τον περιορισμό της μικροβιακής χλωρίδας στο περιβάλλον, με τεράστιες ευεργετικές συνέπειες για τη δημόσια υγεία και τη μείωση των δαπανών υγείας αντίστοιχα».


Ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού Νίκος Βεργόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Ινστιτούτο Χαλκού χαιρετίζει τον Πάνο Ευσταθίου στα νέα του καθήκοντα και θεωρεί ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού θα μπορέσει να διαδώσει στο επιστημονικό αλλά και στο ευρύτερο κοινό, τις ευεργετικές ιδιότητες του αντιμικροβιακού χαλκού, παρέχοντας πλέον μία άρτια επιστημονική υποστήριξη υπογεγραμμένη από τον Πάνο Ευσταθίου.

Βασική μας επιδίωξη, είναι η ανάπτυξη άριστης συνεργασίας με την επιστημονική ιατρική κοινότητα, αλλά και η συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών μας προς το κοινό, κάνοντας πράξη την ευαισθησία μας στο τομέα της δημόσιας υγείας, πιστεύοντας πάντα ότι ο χαλκός δίνει ζωή
».


    Στην κορυφή