Ο ΙΣΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών όπως ανακοίνωσε σήμερα "με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερώθηκε για την επαναλειτουργία του «Ενιαίου Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά» (ΕΚΑΣΚΑΠ) του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία». Το κέντρο είχε κλείσει προ ενός έτους και συγκεκριμένα στις 14 Οκτωβρίου 2011 με απόφαση των Διοικήσεων του Νοσοκομείου της 1ης ΥΠΕ.

Ο ΙΣΑ είχε διαμαρτυρηθεί έντονα κοινοποιώντας εξώδικες διαμαρτυρίες ήδη από τον Νοέμβριο του 2011 προς τον τότε Υπουργό Υγείας κο. Ανδρέα Λοβέρδο γνωστοποιώντας την επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας του.

Είχαμε τότε λάβει πολλές επιστολές από γονείς παιδιών που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες, οι οποίοι μας γνωστοποιούσαν πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση για τα παιδιά τους. Μάλιστα οι γονείς είχαν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διότι η διακοπή της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος συντέλεσε στο θάνατο παιδιών, τα οποία έπασχαν από καρδιακά νοσήματα και ο λόγος δεν ήταν άλλος παρά η έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης του τέκνου και η οικονομική αδυναμία να καλύψουν τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε ιδιωτικό Νοσοκομείο .

Με την από 28-6-2012 ενόψει της συγκρότησης νέας κυβέρνησης και της τοποθέτησης του νέου Υπουργού Υγείας και καθότι το θέμα δεν είχε επιλυθεί είχαμε επανέλθει εκφράζοντας την επιτακτική ανάγκη άμεσης λειτουργίας του με σκοπό να αποφευχθούν στο μέλλον τόσο θλιβερά περιστατικά και για να σταματήσει η ταλαιπωρία γονέων και ασθενών.

Ο ΙΣΑ χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και ως θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας, θα συνεχίσει να δρα άμεσα και να παρεμβαίνει ώστε να περιφρουρείται η υγεία του πολίτη. "




    Στην κορυφή