Ο Ι.Σ.Α ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΡΕΒΒΑΤΙΩΝ Ε.Σ.Υ. ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην διυπουργική απόφαση που φέρει τις υπογραφές του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη για την παραχώρηση σε ασφαλιστικές εταιρείες 556 κρεβατιών του Ε.Σ.Υ., με αποτέλεσμα την δημιουργία ασθενών δύο ταχυτήτων καθώς επίσης και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ γιατρών του Ε.Σ.Υ και ελευθεροεπαγγελματιών.

"Με την απόφαση αυτή" επισημαίνει το ΔΣ του Συλλόγου σε ανακοίνωση του "επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά η νοοτροπία Αρχιλογιστή, με την οποία κινείται το Υ.Υ.Κ.Α. με αποκλειστικά εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα προκειμένου να καλύψει τα ελλείμματα τα νοσοκομείων και την ανικανότητα διαχρονικά των Κυβερνήσεων να θέσουν σε τάξη τη λειτουργία των Νοσοκομείων με Διοικητικά μέτρα και όχι ιδιωτικοποιώντας τα.

Η απόφαση αυτή ένα μόνο στόχο εξυπηρετεί. Να ανταποκριθεί το Υπουργείο στις δεσμεύσεις και τα μέτρα που επιβάλλουν ο Εφαρμοστικός Νόμος και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα όπως αυτά προβλέπονται από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Πρόκειται για πλήρη αποδυνάμωση του Ε.Σ.Υ. προκειμένου να επιτευχθούν οι οικονομίες κλίμακας, που επέβαλαν η Τροϊκα και οι υποτακτικοί της και που θα έχει τραγικές συνέπειες για τους Έλληνες πολίτες και την προστασία της Υγείας τους.

Η πορεία του Ι.Σ.Α. είναι δίπλα και μαζί με το Λαό στον κοινό αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και μέτρων που επιβάλλει η Κυβέρνηση με τις αποφάσεις της".


    Στην κορυφή